Владимир Орлов даде своето първо интервю като помощник-треньор на Марица

...
Владимир Орлов даде своето първо интервю като помощник-треньор на Марица
Коментари Харесай

Владимир Орлов: Марица е отборът с най-висока реализация в България

Владимир Орлов даде своето първо изявление като помощник-треньор на Марица (Пловдив) пред volleymaritza.bg .

– Господин Орлов, добре пристигнали в щаба на Марица. Как стана Вашето привличане в клуба?

– Благодаря! Познаваме се със старши треньора Иван Петков и помощника му Николай Касабов от много дълги години. Обменяме непрекъснато информация. Идването ми тук не е чак толкоз изненадващо. Тази година получих предложение за помощник-треньор на Иван Петков и след прочут размисъл взех решението да избера това предизвикателство. Много се веселя, че съм тук. Марица е тимът с най-висока реализация в женското направление в България.

– Бил сте помощник-треньор на женския народен тим. Как се работи в женски волейболен тим?

– Имах тази опция преди четири години, когато старши треньор беше Владимир Кузюткин. Работи се както на всички места със свои проблеми, изненади, с хубави моменти. Дали работиш с деца, дами, момчета или девойки, работата си е една и съща. Трябва да се разбираме, почитаме и да имаме противоположна връзка.

– Вие ще водите подготовката на тима в отсъствието на Иван Петков, който е зает с женския народен тим.

– Да, за наше наслаждение и изцяло справедливо Иван Петков води женския народен тим на България. Няма да повеждам самичък подготовката, ще ми оказват помощ новият кондиционен треньор Евгени Ранчински и Петър Караджов, който ще се грижи за здравословното положение на девойките. Започваме с стеснен брой състезателки, само че с течение на времето групата ще се усили. Ще се приготвяме по същата стратегия, по която се готви Марица в последните години. Няма да има смяна.

– Марица ще взе участие в Шампионската лига. Това ще е огромно предизвикателство и за Вас!
– Това е най-силният клубен шампионат във волейболна Европа. Фактът, че Марица ще взе участие непосредствено в групите на шампионата, приказва доста за клуба. Това е доста добре и за самия град и за самата аудитория. През предходната година Марица събираше аудитория сред 3000 – 4000 фенове, което е много сериозен фактор. Радвам се, че има такава волейболна аудитория в Пловдив и ще идват да поддържат девойките, които дават всичко от себе си и демонстрират добър и забавен волейбол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР