Владимир Николов говори пред NOVA за представянето на юношеските ни

...
Владимир Николов говори пред NOVA за представянето на юношеските ни
Коментари Харесай

Владо Николов: Решението за играчите до 21 години е добро

Владимир Николов приказва пред NOVA за представянето на юношеските ни национали на европейското състезание у нас и извоюваният сребърен орден. Николов призна, че е изгледал финала с Франция умерено, като е бил по-притеснен за предходния мач с Турция, който на процедура е бил наложителен.

Николов разяснява и тематиката за възбраната на трансферирането на играчи под 21 години в чужбина, признавайки, че първичната концепция на тази концепция е добра, само че не би трябвало да се разграничават децата на такива с небогати родители и такива с богати.

„ Всички би трябвало да сме удовлетворени и горди с това, което направи тима ни. Поздравления за волейболистите, треньорите и цялата работа, свършена от федерацията. Трябва да разпознаваем организацията и подготовката на това състезание у нас. Последният ни орден на подобен конгрес датира от 2006-а година.

„ Като татко, бях спокоен. Видях накъде отива мача и ми беше умерено на финала. По-емоционален бях с Турция, защото трябваше да го вземем и рискувахме тежък поток. Четири момчета от този тим ще носят фланелката на Левски през новия сезон, като с Мартин Стоев имаме залог. Аз му споделих, че за идващото издание на Екологичен потенциал следващата година ще бъде заставен да вземе най-малко още две момчета от Левски.

„ Смятам, че концепцията е добра като махнем изключението за разпоредбите за играчите до 21-годишна възраст. Не може да разделяме децата на небогати и богати. Мисля, че играта преди да навършат 21-годишна възраст са деца. Трябва да останат в България и да се перборят за място в главния състав на нашите тимове. Когато са подготвени, да вървят в чужбина. Говоря прочувствено подготвени. Дайте ми един образец с под 21-годишен състезател, който е отишъл някъде да взема решение игра. Мога да ви дам десетки образци за такива хора и нещата не са се получили добре. Матей Казийски е феномен в международния волейбол – излезе на 21 години. Тогава той отпътува за Русия, защото преди този момент не беше подготвен. В този миг нямаме подобен феномен”, приключи Владо Николов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР