Владимир Николов: Българската прокуратура е една от най-реформиранитеГлавният прокурор бил

...
Владимир Николов: Българската прокуратура е една от най-реформиранитеГлавният прокурор бил
Коментари Харесай

Гешев не бил недосегаем. Прокуратурата работела чудесно

Владимир Николов: Българската прокуратура е една от най-реформираните

Главният прокурор бил във фокуса на вниманието и било подстрекателство, че е недостижим. Имало ред за търсене на наказателна отговорност и обвинител №1 може да бъде разследван от всеки един прокурор. Налице било решение на Конституционния съд по въпроса. Казано с други думи - проблем в прокуратурата няма.

Това стана ясно от думите на Владимир Николов, ръководителят на Асоциацията на прокурорите в България пред.

Призивите за оставката на Гешев и поръчките за промени в прокуратурата били политически и по тази причина Николов отхвърли да ги разяснява. Бил магистрат и трябвало да страни от това. Заговори обаче за напън.

"В момента има търкания сред обособените управляващи. В избрани аспекти се следи и напън. Налице са политически изявления, напрежение с Министерство на вътрешните работи. Не бихме желали това да съществува, тъй като дружно би трябвало да се борим с престъпността ", уточни Николов.

Но прокуратурата работи отлично, счита ръководителят на Асоциацията на прокурорите в България. Толкова отлично, че с помощта на нейните старания изнемощял мониторингът на България. По рамото за заслуги се потупа и самият Бойко Борисов напълно наскоро:

"Било подарък за държавното управление. Никъде не споделят държавното управление или Борисов, споделят България. Утре ще дойдат да ръководят, ще има една страна, която не е под ударите на механизма ", уточни Борисов през есента на 2019.

Чии са заслугите за отпадането на мониторинга, ние очевидно не можем да разберем сигурно, тъй като всеки дърпа чергата към себе си. Това, което знаем обаче е, че през днешния ден основният прокурор Иван Гешев ще бъде изслушан пред комисията LIBE в Европейския парламент, където да отговори на съответни въпроси - за КПКОНПИ, БарселонаГейт, фотосите с кюлчетата и пачките от спалнята на Борисов. И бездействието на обвиняването по всичко това. Знаем още, че прокуратурата дефинира визитата си в Брюксел като нормално "работно посещаване ". Това обаче не е тъкмо по този начин.

"Българската прокуратура е една от най-реформираните системи през последните години. Асоциацията на прокурорите е взела участие в срещи и сме получавали значително позитивни оценки. Обществото и хората да не бъдат заблуждавани, че прокуратурата носи единствено негативи. Тя има и триумфи ", увери Николов.

Тук е прав. Успешно прикрива данни за закононарушения. Успешно си затваря очите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР