Владимир Москов е роден на 23 януари 1960 г. в

...
Владимир Москов е роден на 23 януари 1960 г. в
Коментари Харесай

Владимир Москов: Вратата ми винаги е отворена за хората

Владимир Москов е роден на 23 януари 1960 година в гр. Гоце Делчев. Магистър по педагогика, с редица образования и специализации по въпроси на Европейски Съюз, локалното самоуправление и локалното икономическо развиване. От 1995 година до момента, към този момент 24 години, е кмет на община Гоце Делчев. Председател на еврорегион " Места - Нестос ", първият еврорегион в Югоизточна Европа. Вицепрезидент и президент на НАЛАС - мрежа от сдружения на локалните управляващи на страните от Югоизточна Европа. Член на Управителния съвет на Националното съдружие на общините в България. Представител в контактната група за взаимоотношение с Министерството на превоза, осведомителните технологии и съобщенията; в контактната група за взаимоотношение с МВР; в взаимния комитет за наблюдаване по Програмата за трансгранично съдействие " България - Македония ". Член на българската делегация в Комитета на районите на Европейския съюз. Член е на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия, зам-председател на Националния съвет на социалистическата партия.

Награди

* Кмет на 2013 година;

* Награда от фондация " Карл и Анелизе Гьорделер " - град Лайпциг, за заслуги в региона на модерното общинско самоуправление и подсилване на демократичните структури на локалните управляващи в Югоизточна Европа;

* Награда за отлична работа като президент на НАЛАС и за принос в развиването на локалното самоуправление;

* Награда " Златна ябълка " за принос към живота и благосъстоянието на българските деца;

* Награда от Синдиката на българските учители за дейна работа в региона на образованието;

* Специален плакет от ветераните на локалния " Пирин ".

- Коя е тайната, поради която хората не престават да ви избират?

- Винаги съм се водил от това, че човек, който е определен на управителна позиция от хората, би трябвало да остане открит с тях, вратата му постоянно да бъде отворена за техните проблеми и въпроси, да води непрестанен разговор и да се стреми да прави нужното, с цел да реши проблемите им. Старал съм се да бъда тъкмо подобен в моята работа. Когато съм могъл - оказал помощ съм. Има и случаи, в които това не е било по силите ми. Вярвам, че разговорът и толерантното отношение са доста значими, отговорността към хората, които са ти дали своят вот доверие - също.

- За какво най-често жителите търсят кмета?

- За всичко. Много хора считат, че кметът може да реши всеки проблем, без значение дали е персонален, здравословен, длъжностен, финансов. И това ненапълно е разбираемо, тъй като те възприемат кмета като най-близкия до тях представител на властта. На процедура това е по този начин, само че пълномощията на кмета не са безгранични и от време на време въпросите, които се слагат, няма по какъв начин да бъдат решени. Най-често хората идват, с цел да търсят работа или финансова помощ. За страдание, не на всеки може да се помогне, само че през годините аз и хората, с които работя, сме правили всичко допустимо, с цел да помогнем или да спомагаме за разрешаването на поставените въпроси.

- Коя е най-трудната част в ръководството на вашия град и общината?

- Най-трудната част е да се откри салдото сред това какво би трябвало да се направи и какви са действителните ни благоприятни условия да го създадем. За страдание, община като нашата има прекомерно непретенциозен бюджет, с който не бихме могли да създадем доста неща във връзка с възстановяване на инфраструктурата, осъществяването на поправки или каквото и да е друго. Имаме доста мощен и сериозен екип за създаване на планове, който се оправя ослепително и по този начин съумяваме да привличаме в допълнение доста европейски средства, с които вършим множеството от нещата в последните години в града и селата.

За последните 4 години привлякохме в допълнение близо 60 млн. лева Спечелихме, реализирахме и изпълняваме сега над 45 плана в разнообразни сфери, които още повече ще трансформират образа на нашата община. Винаги съм желал на момента да се отговори с решение на поставените проблеми от хората, само че за жалост не всеки път доближават средства за това. Тогава се постанова да определим цели, кое е най-важно и не търпи закъснение.

- С какво не можахте да свикнете в дългите години в кметския кабинет?

- С безотговорността, празните приказки и когато се губи времето на хората. Винаги съм бил човек, който не дава празни обещания. За толкоз години доста добре знам, че хората демонстрират схващане, когато почтено и намерено им се изясни, че даден въпрос не може да бъде решен сега, само че няма да бъде пропуснат и ще се направи нужното да се реши. Обикновено по време на предизборни акции се чуват какви ли не обещания, които в множеството случаи са неуместни и не могат да бъдат осъществени, само че са популистки и близки до желанията на доста хора. Трябва да бъдем реалисти. Няма човек, който да не желае най-хубавото за себе си, за фамилията си, за дома си, за града, в който живее, и за своята Родина. Затова всички би трябвало да се стремим да бъдем потребни един на различен като общество. Това, което в никакъв случай не съм допускал и не одобрявам, е бягството от отговорност, хитруването, празните приказки и губенето на време на хората.

- С какво бихте почнали идващия си мандат?

- В програмата на моя екип има повече от 50 съответни задания, които са свързани с развиването на града и селата - ясни и реалистични за всяко настрана обитаемо място. Но това, с което ще стартираме, в случай че жителите още веднъж се доверят на мен и екипа ми, е продължение на благоустрояването на града и селата, стабилизиране - кадрово и финансово, на болничното заведение и възстановяване обслужването на популацията. В програмата ни също е заложено възобновяване на Дома на културата и построяването на 30 нови общински жилища.

За град Гоце Делчев предвиждаме също създаване на Южен околовръстен път, свързващ ул. " Драма " с интернационалния път за Гърция през местността Текето; създаване на нов пазар за селскостопанска продукция на терена на съществуващия; реорганизация и уголемение на няколко улици в града; изцяло външно и вътрешно възобновяване на Трето ОУ " Братя Миладинови " и детска ясла " Пролет " ; възобновяване на ученическия лагер на Попови ливади. Предвиждаме доста работа във връзка с инфраструктурата - замяна на водопроводна мрежа, рехабилитация на улици, тротоари и пешеходни алеи, благоустрояване на квартали и площадни пространства.

Във всички села сме заложили съответни задължения, свързани главно с възстановяване на инфраструктурата - замяна и полагане на ВиК мрежа, поправяне и асфалтиране на улици, благоустрояване на площади и детски и спортни площадки, повече кътове за отдих и спорт.

*Източник: https://duma.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР