Владимир Манчев е един от най-силните български нападатели, като бе

...
Владимир Манчев е един от най-силните български нападатели, като бе
Коментари Харесай

Владимир Манчев: В Миньор сме здраво стъпили на земята

Владимир Манчев е един от най-силните български нападатели, като бе голмайстор на ЦСКА, Лил и Леванте. В момента е помощник на Христо Янев в водача във Втора лига Миньор Перник. Манчев се съгласи да приказва пред " Тема Спорт ". Ето какво сподели той.

Г-н Манчев, тъкмо преди година Христо Янев пое Миньор след загуба с 1:5 от Литекс, а преди няколко дни победихте в Ловеч с 3:0...

- Нека не съпоставяме. Това са разнообразни моменти. Ние направихме две селекции от този момент. Успяхме да подберем играчите, които се вписват в концепцията и са подобаващи за стила, който желае да постанова Христо Янев. Постоянно опитваме да подобрим представянето и мисленето.
 Легенда на Миньор (Перник) напусна този свят на 80-годишна възраст
Легенда на Миньор (Перник) напусна този свят на 80-годишна възраст

Георги Златков-Бегача умря след малко боледуване

Когато поехте тима, той бе малко над чертата, а за една година допуснахте едвам 3 загуби и в този момент сте водачи в класирането. Какво успяхте да измененията и какви са вашите цели?

- Въпреки положителните резултати ние сме крепко стъпили на земята. Трябваше ни малко време, с цел да убедим играчите, че могат да побеждават. Постепенно успяхме да вкараме нашите хрумвания. Знаете, че Христо Янев желае неговите тимове да управляват топката, да изповядват настъпателен футбол. На първо място задачата ни е да виждаме огромно предпочитание за победа и неотстъпчивост. Това е обвързвано и с историческите полезности на клуба. Знаете, че Миньор постоянно се е славел с високия дух и с волята за триумф. От друга страна, желанието ни е отборът да играе бързо, динамично, атакуващо. Ние обаче знаем къде сме, с какво разполагаме и не бързаме да подвигаме прекомерно високо летвата. Акцентираме върху контрола и притежанието на топката, само че за жалост, не всякога се получава. Понякога не ни го разрешават изискванията в Б група. Не против всеки противник или на всеки терен това е допустимо и се постанова да се съобразяваме с тези фактори.

В началото на шампионата очаквахте ли Миньор Перник да е водач в групата?

- Да. Разполагаме с доста положителни футболисти и си слагаме високи цели. Никой не е пристигнал да ни каже, че би трябвало непременно да спечелим промоция, само че нашата упоритост е да сме на върха. И Христо Янев най-вече желае да приключим преди всичко. Затова сме пристигнали. Ние не сме на разходка в Перник. За благополучие, усещаме голямата поддръжка на кмета на града господин Станислав Владимиров, без който този план надали щеше да е вероятен. Той прави всичко по силите си Перник да има мощен тим в елита и се стреми да ни обезпечи всичко належащо. Оценяваме напъните му напълно скоро Миньор да има и подготвителна база, което ще е голям плюс както за първия тим, по този начин и за школата.

От 20 ноември в границите на 20 дни ще би трябвало да изиграете 5 мача. Готови ли сте?

- Няма по кое време да се изиграят тези мачове. Знаете, че при започване на шампионата играехме и на 40 градуса. На няколко пъти се обсъждаха импровизирано разновидности за промяна на формата, само че за мен шампионат в цикъл пролет - есен не е подобаващ. Истината е, че клубовете би трябвало да създадат повече за инфраструктурата. Да се вложат повече пари в терени и игрища. Ние обичаме да упрекваме почитателите, че не вървят доста на мачове, и даваме образец с другите страни. Да, само че по какъв начин през ноември един човек да отиде на стадиона, когато няма обикновени условия и комфорт за това. Какво да прави на този мраз на счупени седалки и да няма къде да отиде до тоалетна. Това е проблем, който ни отдалечава доста от другите страни и би трябвало да се вземат ограничения.
 Миньор с безапелационна победа над Литекс в Ловеч
Миньор с безапелационна победа над Литекс в Ловеч

" Чуковете " излязоха на върха

Беше ли нужно Втора лига да започва с 20 тима, а по-късно те да стартират да банкрутират и да напущат шампионата?

- Не мога да кажа дали е нужно или не, само че сигурно е неприятно и не би трябвало да се случва. За страдание, станахме очевидци на такива тъжни събития и предходната година, а и в този момент с Нефтохимик. Това, от една страна, нарушава феърплея, а от друга се нарушават ритъма и подготовката на тимовете. Миналата година се наложи дадени тимове да почиват по няколко седмици. Това не е добре и би трябвало да се вземат ограничения.

Въпреки че сте водачи в класирането на Втора лига, мачът за купата с Черно море сподели, че към момента не сте подготвени за елита. Къде е разликата?

- Отстъпваме финансово и организационно на Черно море, които са измежду водещите тимове в елита. Те имат от дълги години еднакъв треньор, който е съумял да наложи своите визии за играта, качествени чужденци, които дават разликата, и граден с години гръбнак.

Работите с Велизар Димитров и Христо Янев. Как толкоз разнообразни характери съумяват да реализират тази симбиоза? Отдалеч си проличава, че сте добър екип...

-Ние сме с разнообразни характери и характер, само че имаме обща ценностна система. Харесва ни еднакъв жанр на игра и това ни оказва помощ да намерим общ език, като от време на време се разбираме даже без думи. Понякога се пораждат разногласия, само че в тези моменти намираме най-хубавия вид и решение. С Янев сме другари от времето, когато играехме дружно в ЦСКА. На " Армията " се разминахме с Велизар, само че бяхме съотборници в националния тим и още от този момент изпитвам мощни другарски усеща към него. В момента той с чисто човешките си и с професионалните си качества е образец за изпълнителен шеф. Успява да даде на тима както нужното успокоение и поддръжка, по този начин и да обезпечи всичко належащо в учредителен проект.
 Христо Янев: Ако и половин гол ни донесе три точки, ще съм удовлетворен
Христо Янев: Ако и половин гол ни донесе три точки, ще съм удовлетворен

До този миг нещата се получават, споделя експертът

Наскоро персонално Лъчо Танев дойде от Барселона, с цел да подпише контракт с младия опорен халф на Миньор Емил Ценов, а в това време от ЦСКА настояват, че Мартин Смоленски скоро ще коства милиони. Как се развиват тези двама играчи?

- Ценов го познавам от времето, когато беше в Академията на ЦСКА. Сравнявам го по метод на мислене на терена, като държание на мачове и тренировки с Вальо Антов. С Мартин съм работил дълго време и той има страхотни качества. За страдание, пристигна контузен. Успяхме да овладеем контузията, само че по-късно се появи в другия крайник и заради тази причина не можа да вземе обикновено присъединяване в подготвителния развой, а се готвеше най-вече във фитнеса. Сега е съвсем подготвен и се надявам да остане и напролет при нас, с цел да стартира да се изявява и повече на терена. Той има потребност да натрупа малко самочувствие в мъжкия футбол, а капацитетът му е доста огромен.

От престоя си във Франция Христо Янев има другар в лицето на Оливие Жиру, вие намерихте ли подобен от времето, прекарано в чужбина?

- Да, аз не преставам да съм доста непосредствен с Ерик Абидал и с съвсем всички момчета, с които бяхме дружно и в Лил, и в Леванте... За страдание, тази пандемия попречи малко да се виждаме онлайн, само че си поисквам новата година да е здрава за всички и да се върне остарелият метод онлайн.
 Септември (София) нанесе първа загуба на Миньор (Перник)
Септември (София) нанесе първа загуба на Миньор (Перник)

Победиха с 3:0
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР