Владимир Кисьов от СДС, който беше сочен като кандидат за

...
Владимир Кисьов от СДС, който беше сочен като кандидат за
Коментари Харесай

Владимир Кисьов се отказа от участие в евроизборите

Владимир Кисьов от Съюз на демократичните сили, който беше апетитен като претендент за евроизборите на избираемо място в общата листа с ГЕРБ, е оповестил, че няма да се кандидатира, заяви " Дневник ".

Кисьов беше назван поименно от водача на ГЕРБ Бойко Борисов като мечтан претендент в общата листа. Борисов подсети, че Кисьов като ръководител на Столичния общински съвет единствен му е оказвал поддръжка по времето, когато ГЕРБ се формираше и не разполагаше със своя група в СОС.

" С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше ръководител на СОС, а аз станах кмет без нито един консултант. (...) Разчитаме на твоята мъдрост, приятелю. Да не се не помни, че Владо Кисьов е първият договарящ с Европейски Съюз. " - прикани Борисов.

Днес в Плевен Националният съвет на Съюз на демократичните сили даде мандат на ръководителя на партията да докара до дъно договарянията с ГЕРБ и да подпише политическо съглашение за взаимно явяване на европейския избор.

Решено е да се редуцира срокът за подаване на номинации, гласуван на предходното съвещание на съвета на 15 март. Номинации за претенденти на Съюз на демократичните сили за европейските избори ще се одобряват до 11 ч. във вторник, 26 март, с цел да може в четвъртък, при финалните договаряния с ГЕРБ, да бъдат препоръчани окончателните имена.

" Аз мисля, че направихме една стъпка в вярна посока от позиция на това, че желанието на Съюза на демократичните сили, а и на ГЕРБ, е да обединим десния избор, който е към Европейската национална партия. За нас тя е извънредно стабилизиращ фактор в Европейския съюз. Ние сме най-старата партия, член на ЕНП, и няма нищо по-логично с най-голямата партия, член на ЕНП, да бъдем дружно на евроизборите. " - съобщи пред публицисти ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Той посочи, че съглашението е единствено за европейските избори. Целта, която си слагат Съюз на демократичните сили и ГЕРБ, е да реализират осем депутатски места в Европейския парламент. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР