Владимир Илиев спечели 22-о място в спринта на 10 километра

...
Владимир Илиев спечели 22-о място в спринта на 10 километра
Коментари Харесай

Владимир Илиев завърши 22-и в спринта на 10 км в Гран Борнан

Владимир Илиев завоюва 22-о място в спринта на 10 километра за мъже от международната купа по биатлон за мъже в Гран Борнан. Българинът смъкна 9/10 цели и след положително тичане откри място в преследването на 12.5 километра, което ще бъде извършено в петък следобяд. Илиев позволи неточност на първа пукотевица, на излизане от която бе 45-и и с над половин минута пасив от водача Емилиан Жаклен. Българинът обаче поправя пропуща и смъкна всички цели при втория опит, до момента в който французинът пропусна две и в последна сметка зае 20-о място в Гран Борнан.

Той бе с 5.2 секунди по-бърз от най-добре представилия се българин. Бенедикт Дол завоюва старта в Гран Борнан с време 23:22.1 минути, с което записа първата си победа за международната купа и първа за Германия за сезона при минали три спринта. Всички биатлонисти в топ 3 приключиха без неточности, като втори на 9.4 секунди остана норвежецът Тарей Бьо, а трети с 11.3 пасив се класира Кентен Фийо Майе.

Норвегия продължава да заема първите две места в общото класиране за международната купа. Йоханес Тингес Бьо е водач с 254 точки, Тарей Бьо е втори с 222, а французинът Симон Дестио заема трето място с 209. Антон Синапов приключи 73-и с две неточности и време 2:40.0, с което остана отвън състава за петъчното гонене и съботния всеобщ старт.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР