Владимир Илиев - председател на Федерацията по автомобилен спорт, коментира

...
Владимир Илиев - председател на Федерацията по автомобилен спорт, коментира
Коментари Харесай

Председател на автомобилната федерация: Бонус-малус трябва да мотивира шофьорите, не да ги санкционира

Владимир Илиев - ръководител на Федерацията по авто спорт, разяснява системата " Бонус-Малус " за водачите, която към момента не е въведена, само че следва втори опит за внедряването й по българските пътища.

" Това е една система, която липсва в България. Тя липсва в цялостната система за сигурността по пътищата. Като участник в придвижването, бих желал да разясня, че в действителност има противоречие сред " бонус " и " малус ", сред наказания и награждаване. Това е основано на математически и финансови сметки, само че тази система като цяло има за цел да окуражи водачите и те да се грижат за своята подготовка.

Въпросът е по какъв начин това ще бъде приложено. Веднъж се опитахме да я въведем, не стана. Сега се дава втори късмет. Той ни разрешава да приспособяваме системата към нашите условия. Едно е да шофираш по едни изрядни пътища, второ е да шофираш по пътища, които не дават отговор на тези условия. Ще се правят оценка и колите и водачите. Ще има и клас на колите. За водачите за какво би трябвало да има оценка, че като са млади, са неопитни да вземем за пример? А възрастните водачи, които са плащали застраховки цялостен живот?! 

Препоръчвам да се подчертава на водачите. Аз съм за системата. Да се намерения за оценката на вредите и наказванията. В България все споделят - единият е отговорен, другият - почтен, а истината постоянно е по средата. Дори пострадалият е задължен да направи всичко допустимо, с цел да избегне конфликт. От 2020 всички ще трупаме точки. Ще използваме нарушаванията по пътищата, с цел да трупаме точки. Но става дума за генерални нарушавания. Ежедневни нарушавания, в случай че ще натрупат точки, къде отиваме? Има ли водач, който да не прави нарушавания?! ", изясни своя взор върху програмата гостът в студиото. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести Източник:
petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР