Владимир Ампов е един от най-популярните поп изпълнители в България.

...
Владимир Ампов е един от най-популярните поп изпълнители в България.
Коментари Харесай

10 от най-популярните песни на Влади Ампов-Графа

Владимир Ампов е един от най-популярните поп реализатори в България. Той е роден на 21 юли 1978 година в София и е наследник на музикантите от дует Акварел и трио Спешен случай Кирил и Антоанета Ампови.

Стартира музикалната си кариера едвам на 10-годишна възраст през 1988 година с песента „ Мама, баща и аз “, прочула се с рефрена: „ Вече 10 години съм на този свят, само че възрастните хора по този начин и не разбрах… “ .

Втората му ария „ Мандарини “ се трансформира в цялостен шлагер в телевизионната ранглиста на Българска национална телевизия „ Музикална чуднотека “. Дебютният му албум „ Гумени човечета “ излиза през 1993 година, а при започване на новия век Телевизия ММ го разгласи за реализатор на десетилетието (1990-2000).

През 2008 година Графа отпразнува 20 години на сцената с огромен концерт в Зала 1 на НДК. За този интервал той е притежател на рекордните 10 наградата от Годишните музикални награди на БГ Радио, сред които за реализатор, албум, композитор, текстописец и др.

Също през 2008 година Графа основава личната си продуцентска компания „ Монте Мюзик “, която работи извънредно с български музиканти и реализатори. Владимир Ампов е женен за дългогодишната си другарка Мария, с която имат две деца – наследник Краси и щерка Никол.

През октомври 2013 година Графа започва национално турне в поддръжка на УНИЦЕФ. Турнето мина през 7 града и приключи с концерт на 12 ноември в Зала 1 на НДК. Ето и 10 от неговите най-популярни песни, подредени случайно.

1. Дим да ме няма

Графа извършва песента дружно с Бобо и бийтбоксерката Печенката. Парчето излиза при започване на 2012 година, а през септември същата година е записана и на испански под името „ Hasta Que Reviente “.

2. Невидим

Излиза през октомври 2010 година, като пилотен сънгъл към едноименния албум.

3. Заедно

През април 2011 година Графа, Любо Киров и Орлин Павлов показват общия си видеоклип „ Заедно “.

4. Оставяш следи

През ноември 2009 година, на грандиозна промоция Графа показва новия си сингъл и видеоклип „ Оставяш следи “. Песента доближава и до топ 3 в World Chart Express по MTV.

5. Чуваш ли ме

Това е втората дуетна ария на Графа и Мария Илиева. За първи път я извършват през април 2008 година на формалната гала по връчването на премиите на БГ Радио.

6. Крадена обич

През май 2005 година излиза дуетната ария на Графа и Мария Илиева „ Крадена обич “. Парчето е записано и на британски. Музиката и аранжимента са Владимир Ампов-Графа, а текстът – на Кирил Ампов. Режисьор на видеоклипа е Валери Милев.

7. Ако има парадайс

Албумът „ Ако има парадайс “ и едноименната ария от него носят на Графа премиите за реализатор и поп ария на 2004 година на годишните музикални награди на телевизия ММ, както и премиите за най-хубав текст и албум на 2004 година на годишните награди на БГ Радио.

8. Отровни стрели

Песента излиза през 2003 година и е включена в албума „ Ако има парадайс “.

9. Искам те

Песента съумява да се задържи седем седмици като номер 1 в Българския Топ 100.

10. Давам всичко за теб

Песента излиза през 2001 година и е включена в албума „ Ако има парадайс “ и една от най-обичаните песни на Графа.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР