Владеенето и общуването на български език е най-важната компетентност, която

...
Владеенето и общуването на български език е най-важната компетентност, която
Коментари Харесай

Българските работодатели търсят най-вече владеене на добър роден език

Владеенето и общуването на български език е най-важната подготвеност, която работодателите у нас чакат от своите служащи. Това демонстрира изследване на Агенцията по заетостта измежду 400 хиляди компании, извършено през март тази година. Бизнесът слага цифровата просветеност чак на трето място, след инициативността, съобщи " Дарик ". 
Според данните от изследването, най-търсените експерти с подготовка и висше обучение в България са учителите, водачите, лекарите, медицинските сестри и машинните инженери. През идващите 12 месеца работодателите ще имат потребност от към 327 хиляди служащи, преобладаващо квалифицирани. Само 3 % от тях обмислят съкращения на личен състав. 
Ако грамотността по роден език е най-значимата за работодателите подготвеност на техните служащи, чуждоезиковите умения заемат седмата позиция, само че се изкачват по отношение на предходното изследване на Агенцията по заетостта.
Бизнесът чака още умения за самоконтрол и дисциплинираност, дарба за работа напрегнат, както и познания за новите технологии. В подмяна осемдесет % от интервюираните работодатели настояват, че ще предложат непрекъснат трудов контракт и цялостен работен ден.
Най-много специалисти-висшисти ще продължат да се търсят в държавния бранш, опазването на здравето и образованието. В изследването на потребностите на работодателите са обхванати предприятия с друга бройка – от микро- до огромни предприятия.
Най-голям е делът на интервюираните работодатели от бранш „ Търговия, превоз, хотелиерство ”, а най-ниска представителност имат предприятията от бранш „ Операции с недвижими парцели ”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР