Владайският канал вече е присъединен към язовир Студена като една

...
Владайският канал вече е присъединен към язовир Студена като една
Коментари Харесай

Воден режим: Добри новини за Перник, лоши за Радомир

Владайският канал към този момент е причислен към язовир " Студена " като една от спешните ограничения за битка с водната рецесия в Перник, оповестява БНР. 
Част от водата, отиваща до момента към Владайската река, към този момент е отклонена към язовира.
Междувременно в Радомир към този момент има непълен воден режим. Живеещите във високата зона на Радомир ще имат вода от 05:00 часа до 23:00 часа всеки ден, като водоподаването се прекратява през нощта от 23:00 часа до 05:00 часа. Подобно ограничаване има в село Копаница и махала " Арбанас ". Кметът Пламен Алексиев е забранил и използването на питейна вода за напояване,поливане на зелени площи, миене на улици, тераси, моторни транспортни средства и други
По рекомендация на специалисти пред регионалния шеф, храните за деца в Перник би трябвало да се вършат с минерална вода. Има условие от БАБХ един път месечно да се дават проби от съответните заведения, приготвящи храна за деца. Всички образователни заведения в общината разполагат с нужните количества вода, обезпечени от Държавния запас.
За момента терзания по отношение на качеството на питейната вода няма, са съобщили от Регионалната здравна ревизия. За интервала 16 - 20 декември са взети 34 проби. Всички те са в норма.
Има обаче настроения за стачка в " Стомана Индъстри ". Поради режима, сега предприятието е спряло произвеждане и се правят настоящи поправки, оповестиха от националния профсъюз " Защита ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР