"Вкусно, здравословно"- така дамите-диабетици във видинското село Ново село озаглавиха

...
"Вкусно, здравословно"- така дамите-диабетици във видинското село Ново село озаглавиха
Коментари Харесай

Вкусна изложба подредиха в Ново село

"Вкусно, здравословно "- по този начин дамите-диабетици във видинското село Ново село озаглавиха своята кулинарна галерия. Тя беше подредена на празника Бабинден, който означават през днешния ден, в навечерието на Деня на родилната помощ, 21 януари.
В изложбата бяха показани 12 ястия от 7 баби, които считат, че диабетът се предава и по завещание. Сред кулинарните изкушения имаше салати, предястия, съществени ястия и мезета, закуски и десерти, пити, които са освен здравословни храни, само че са поднесени по този начин, че да провокират вкус даже у най-злоядите деца.
Интересът у присъстващите беше огромен. Специални поздравления бяха поднесени от шефа на Районната здравноосигурителна каса във Видин доктор Владимир Вълчев, който беше посетител на празника. Имаше и фотоси на ястия, шерване на предписания. А управлението на секция „ Диабет “ се надява, че всичко това ще бъде споделено с деца и другари в интернет пространството. Всички участнички в изложбата получиха премия – шоколад за диабетици.
В секция "Диабет " към Клуба на пенсионера и хората с увреждания в Ново село членуват над 50 души. Най-младият член е в детска възраст. Това беше мотив на управлението на секцията да обърне внимание по-скоро на бабите, които отделят от залъка си за внуците, в сравнение с майките за казуса на здравословното хранене от най-ранна възраст. /БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР