Вкусният сочен плод - червената ягода, е любим на децата,

...
Вкусният сочен плод - червената ягода, е любим на децата,
Коментари Харесай

Сол във вода и още 2 великолепни метода за идеалното измиване на ягодите

Вкусният апетитен плод - алената ягода, е обичан на децата, само че и на възрастните. Ягодите са подобаващи както за предястие или лека закуска, по този начин и за апетитен десерт. Използваме ги за изработката на доста сладкиши, сокове, смутита и какво ли още не. Може да ги създадем на апетитен компот и да ги консумираме през цялата зима. Но е от значително значение ягодите да се измиват вярно, без да се повреждат вкусовите им качества и без да се смачкат или разпаднат.

Ягодовото зрънце съдържа в себе си прашец и много бактерии, които не са забележими за човешкото око. Патогенните организми в ягодата е добре да се отстраняват, с цел да не нервират стомаха ни. Често пъти оранжерийните ягоди съдържат в себе си неприятни пестициди и разнообразни нездравословни химикали. Затова е от значително значение тяхното съвършено измиване.
 Ето какво може да засадите през юли Ето какво може да засадите през юли
Ако си мислите, че засаждането на зеленчуци и плодове от дълго време е завършило, грешите. Дори през юли може да засадите някои култури. Опи...

А в този момент към този момент е време да ви кажем няколко изпитани метода по какъв начин да измиете вярно ягодите, които сте си купили или откъснали.

Първи способ

Сипете към литър вода в бездънен съд. Към него прибавете 10 грама сода за самун. В получения разтвор изсипете ягодите и ги накиснете в продължение на десетина минутки. След това ги извадете и ги изплакнете - или една по една, или в гевгир в случай че са повечко. Това е най-бързия е елементарен способ. Той подсигурява относително положително разчистване на плода.

Втори способ

Пуснете щедро хладка или студена вода. Измийте ягодите под нея, като в случай че го извършите ягода по ягода, ще е най-ефективно. След като са добре измити и изчистени от полени и бактерии, е добре да ги попарите. Този път е целесъобразно да употребявате гореща вода, като ги залеете вкупом в някаква купа, с цел да не се опарите. Това ще отстрани всевъзможни неприятни патогенни организми и бактерии, нездравословни за перисталтиката на червата ви. След попарването им е хубаво да ги накиснете в студена водичка в продължение на десет-петнадесет минути. Така плодът ще бъде напълно измит от неприятните пестициди, с които се отглежда.
 Черешите и ягодите могат да станат рискови, в случай че превишим несъмнено количество Черешите и ягодите могат да станат рискови, в случай че превишим несъмнено количество
Може и да ви звучи необикновено, само че неограничената консумация на череши, вишни и ягоди може да се трансформира в заплаха за здравето ви. Обо...

Ако се притеснявате, че ягодите могат да изгубят усета и аромата си с сходна обработка - недейте, това няма да се случи. Ще се радвате на истинския им усет - тъкмо подобен, какъвто е бил по време на откъсването на ягодата.

Трети способ

Половинка чаена лъжичка сол се разтваря в литър вода. След като се разтвори солта, ягодите се потапят в нея и се оставя да преседят тридесет минутки. След което могат да се приплакнат или измият една по една под течаща бликам вода.

Важно е ягодите да се измиват по верен метод, с цел да се отстранен всевъзможни мръсотии, паразити, пестициди и бактерии. Калта и полените също полепва по тях и е допустимо в случай че ягодите не са измити добре, хората с алергии да имат проблеми при потреблението им.

Важно е плодовете да са чисти и да няма нездравословни химикали по тях. Тези способи на измиване могат да послужат и за други плодове, само че най-ефективни са при ягодите, тъй като не ги повреждат и не отстраняват вкусовите им качества.
 Как се замразяват ягодите, че да можем да си ги хапваме и през зимата Как се замразяват ягодите, че да можем да си ги хапваме и през зимата
Ягодите са обичан плод на дребни и огромни. Често ние се чудим по какъв начин можем да ги запазим за по-дълго време и даже за зимата. Това е царски п...

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР