Вкусните и екзотични ухания са основната причина, поради която много

...
Вкусните и екзотични ухания са основната причина, поради която много
Коментари Харесай

Учени: Електронните цигари са не по-малко вредни от обикновените

Вкусните и екзотични ухания са главната причина, заради която доста пушачи и непушачи пробват и стартират да пушат електронни цигари. Това откриха английски нарколози, представени от БГНЕС.

„ Установихме, че всички „ нетютюневи” усети, по-конкретно плодовите аромати, се харесват на вейпърите, които напълно са минали от обичайните тютюневи произведения към техните електронни аналози. Ако те бъдат неразрешени, тогава пушачите могат още веднъж да се върнат към елементарните цигари”, съобщи Кристофър Ръсел от Центъра за проучване на наркотичните зависимости в Глазгоу.

През последните две години се следи взрив на електронните цигари. Поради тази причина учените започнаха интензивно да учат техните свойства. Те взеха решение да ревизират дали новият артикул има тези потребни свойства, които му преписват производителите.

Изследванията са дали спорни резултати. Като цяло тютюневият пушек е извънредно нездравословен за нашето здраве и бели дробове, само че и изпаренията на електронните цигари не са по-малко нездравословни.

Оказва се, че те съдържат доста отрови и канцерогени, които се отделят вследствие на „ изгарянето” на част от изпаряващата се течност в спиралата на нагряване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР