Вкусни питки, които с гордост ще сложим на масатаНеобходими Продукти●

...
Вкусни питки, които с гордост ще сложим на масатаНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Питки с яйце, сирене и сусам

Вкусни питки, които с горделивост ще сложим на масата

Необходими Продукти

● брашно - 500 г
● сол - 1 ч.л.
● захар - 1 ч.л.
● яйца - 1 брой
● квас - 20 г
● олио - 2 с.л.
● прясно мляко - 300 мл
● лой - 150 г краве масло или маргарин за намазване
● сусам - 1 с.л.
● яйца - 3 броя, за плънката
● кисело мляко - 200 мл, за плънката
● сирене - 300 г натрошено, за плънката

Начин на подготвяне

Пресейте брашното и го сложете в дълбока купа. В средата направете кладенче, където се поставят солта, захарта и олиото. Кубчето квас се разтваря в 100 мл от млякото и се разбърква добре, до момента в който се получи еднородна примес, след което се налива в кладенчето при останалите артикули.

Най-накрая се чуква 1 яйце и стартира омесването, като се налива по малко от останалото прясно мляко, с цел да може последователно продуктите да се съединят. Тестото се оставя встрани за 30 минути, покрито с памучна забрадка, с цел да почине и втаса. През това време от яйцата, киселото мляко и сиренето се подготвя плънка, като се объркват добре.

Готовото тесто се разделя на топки. Всяка от тях се разточва с дебелина 1 см, намазва се с разтопено масло или маргарин и се реже на дялове, от които ще се оформят питчиците. По предпочитание може да разрежете и по-тънки триъгълници и да извършите кифлички.

В средата на всека част тесто се поставя по 1 ч.л. от плънката, овива се добре, тъй че да замязя на питка.

Готовите питки се редят в тавика, намазана авансово с лой. Между тях би трябвало да има разстояние най-малко един пръст.

Преди да се изпекат се оставят за още 20 минути да втасат, след което се мажат с жълтък. На всяка питка се поставя малко късче краве масло или маргарин, поръсват се със сусам и се пекат в авансово умерено загрята фурна на 200 градуса. Питките с яйца и сирене са подготвени след към 30-40 минути.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР