Вкусни курабийки за малки и пораснали децаНеобходими Продукти● Тесто● маргарин

...
Вкусни курабийки за малки и пораснали децаНеобходими Продукти● Тесто● маргарин
Коментари Харесай

Ябълкови курабийки с плънка

Вкусни курабийки за дребни и пораснали деца

Необходими Продукти

Тесто


● маргарин - 125 г (при стайна температура)
● жълтъци - 1 бр.
● олио - 100 г
● кисело мляко - 100 г
● бакпулвер - 1 пакет
● ванилия - 1 пакет
● брашно - 3 в.ч.

Плънка


● ябълки - 4 бр. междинни
● захар - 2 - 3 с.л.
● канела - 1/2 ч.л.
● орехи - 3 с.л. смлени
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

Първо се подготвя плънката. В незалепващ тиган се рендосват ябълките на едро ренде. Към тях се прибавят захар, канела и орехи. Слагат се на котлона. Разбъркват се от време на време, до момента в който се отдръпне сокът, който пускат ябълките, към 10 минути. Сваля се от котлона и се оставя да изстине.

Отделно в дълбока купа се поставя маргарин и жълтък. Разбъркват се с пръсти, до момента в който маргаринът поеме жълтъка. След това се прибавят олио и кисело мляко.

Продължава се разбъркването с тел. Ванилията и бакпулверът се смесват с брашното, прибавят се към сместа и се омесва меко незалепващо тесто.

Оставя се да почине за 5 минути. После тестото се разделя на три равни елементи, които се оформят на топки. След това всяка топка се меси на фитил, дълъг почти 25 см. Притиска се леко с пръсти да се сплесне.

Точи се на тънка кора с широчина към 4 пръста. По средата и по дължина на разточената кора се поставя от приготвената плънка. После се увива на руло. Разрязва се на части, необятни към 2-3 пръста.

Нареждат се курабиите в тава с незалепващо покритие и се пекат в загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване. Изваждат се от фурната, оставят се да се поохладят малко и се поръсват с пудра захар.

Получават се луксозни ябълкови курабийки!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР