Вкусни кифлички с тиква Тиквата, този слънчев зеленчук е пристигнал при

...
Вкусни кифлички с тиква
Тиквата, този слънчев зеленчук е пристигнал при
Коментари Харесай

Изненадайте близките си с тези вкусни кифлички с тиква!

Вкусни кифлички с тиква

Тиквата, този безоблачен зарзават е дошъл при нас от Индия. От епохи по нашите земи е била употребена за подготвяне на супи, съществени ястия и, несъмнено, десерти. За благополучие тя съхранявана всички хранителни субстанции в продължение на доста месеци.

Днес ще ви срещнем с една рецепта за ароматни кифлички с тиква. Рецептата може да бъде приготвена без значение от сезона.Тестото е нежно и меко. Страхотен вид за закуска или лека следобедна закуска, изключително ще се хареса на децата.

Необходими съставки:

пшенично брашно – 500 гр.
тиква – 150 гр.
захар – 40 гр.
мляко 125 мл.
мая – 15 гр.
масло 60 гр.
сол 10-15 гр.
яйца – 2 бр.
яйчен жълтък – 2 бр.
фъстъци – 50 гр.
ванилова захар на усет

Начин на подготвяне:

1. Пригответе тиквеното пюре: измийте тиквата, без да я почиствате, нарежете я на части и я варете на пара за към 30 минути. Охладете и отстранете кората от вътрешната част, по-късно я пасирайте на пюре с блендер. Готовата каша би трябвало да бъде към 150 гр.

2. Смесете цялото топло (обезмаслено) мляко, 0,5% наличие на мазнини с тиквеното пюре.

3. Стрийте маята с ръце в брашното, до момента в който се образуват фини трохи. След това по същия метод, прибавете към брашното обезсоленото масло (трябва да бъде при стайна температура). Добавете сол, елементарна и ванилова захар към сместа, по-късно едно яйце, два жълтъка, млякото с пюрето.

4. Омесете тестото, поръсете с брашно и го оставете на топло място за 1 час, с цел да нарасне.

5. Разделете тестото на 12-15 части и ги поставете върху набрашнена повърхнина. Оформете дребни топки. Притиснете ги сред дланите.

6. Направете сечения, започвайки от единия край, като не достигате до центъра. Натиснете с пръст в средата. Поставете кифлите на лист хартия за печене на малко разстояние една от друга. Покрийте ги с кухненска забрадка, оставете ги за 40 минути. След това намажете всяка с яйце, разрушено с щипка сол. В центъра сложете частите ядки (или сушени плодове), имитиращи стъблото на тиквата.

7. Печете на 190 градуса за 10 минути до златисто кафяво.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР