Вкусни и здравословни храни могат да доведат до трайно подобряване

...
Вкусни и здравословни храни могат да доведат до трайно подобряване
Коментари Харесай

Три храни, които ще ви направят по-умни

Вкусни и здравословни храни могат да доведат до трайно възстановяване на умствените ни качества, а продължителната им консумация защищава от болести на нервната система в късна възраст.

Бадеми

Проучване на експерти от университета на Илинойс в Чикаго, извършено през 2005 година, потвърждава, че хората, които ядат по една шепа сурови бадеми на ден в продължение на няколко месеца и са по-малко застрашени от Алхаймер и се оправят по-добре на проби за паметта.

Моркови

Бета каротинът, съдържащ се в морковите, усъвършенства вербалната памет. Изследване, оповестено в сп. Archives of Internal Medicine, сочи, че дълготрайният банкет на този антиоксидант усъвършенства познавателните функционалности и понижава риска от деменция. Възрастните хора, които са консумирали постоянно моркови и хранителни добавки, съдържащи бета каротин, са се справили доста по-добре на тестванията за когнитивни качества.

Киви

Рибата и ядките не са единствените източници на потребните за мозъка Омега-3 мастни киселини - огромно количество от тях се съдържа в семките на кивито. Освен това то е извънредно богато на витамин С - eдно киви дневно покрива целесъобразния дневен банкет за възрастни. Витамин С усъвършенства абсорбирането на желязото от храната, а желязото е належащо за преноса на О2 в кръвта - което е жизненоважно за положителното действие на мозъка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР