Вкусни и лесни за приготвяне къпкейкс, с които може да

...
Вкусни и лесни за приготвяне къпкейкс, с които може да
Коментари Харесай

Къпкейк с какао и крема сирене

Вкусни и лесни за подготвяне къпкейкс, с които може да поглезите себе си или гостите си

Необходими Продукти

Плънка


● крема сирене - 227 г Филаделфия
● захар - 65 г кристална
● яйца - 1 бр. L
● ванилия - 1/2 ч.л. дестилат

Какаово тесто


● брашно - 195 г, най - доста до 200 г
● захар - 200 г кристална
● какао - 30 г висок %
● сода за самун - 1 ч.л.
● сол - 1/4 ч.л.
● вода - 240 мл на стайна температура
● зехтин - 80 мл или различен тип олио слънчоглед, царевично
● бял оцет - 1 с.л.
● ванилия - 1 ч.л дестилат

Начин на подготвяне

Загрейте фурната на 177-180 градуса. Пригответе си 12 бр. хартиени чашки. Имайте поради, че какаовото тесто НЕ се работи с миксер!

В купата на миксера или в ръчен миксер се разрушава пресятото брашно, какаото, сол, содата и захарта. Оставя се встрани. В друга купа се смесват: водата, зехтин/олио, оцет и дестилат ванилия. Смесват се с телената бъркалка доста добре. В средата на сухите съставки се прави кладенче и се изсипва течната примес и се разбърква още веднъж с телената бъркалка до еднородност.

Какаовото тесто се насипва с лъжицата за сладолед за по-голямо улеснение в хартиените чашки с диаметър към 8-9 см, само че да е насипана до половината от дъното на чашката. В средата на всяка чашка със супена лъжица се изсипва от крема сиренето. Пече се на 177-180 градуса за към 25-30 мин. Охлаждат се.

Забележка: извънредно апетитен къпкейк с богат шоколадов усет и доста бухнал и най-много вътре в кексчето има бяла изненада.

Работих ги със зехтин и с хубаво и мощно какао на VanHouten, с цел да може да се получи този мощен мирис на шоколад. Ползвам хартиени чашки на Wilton, тъй като те не залепват по тестото.

Ползвам крема сирене Филаделфия, което е неутрално и е тъкмо 227 г, най-вече до 230 г и би трябвало да е с прецизен грамаж, тъй като е значимо да е гъста тази примес, а при по-малко количество няма да е по този начин. Измервам с електронна везна.

Къпкейковете с какао и крема сирене са чудни!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР