Вкусни и икономични банички за добър старт на всеки денНеобходими

...
Вкусни и икономични банички за добър старт на всеки денНеобходими
Коментари Харесай

Многолистни пържени банички

Вкусни и икономични банички за добър старт на всеки ден

Необходими Продукти

● брашно - към 1 кг
● сол - 1 с.л.
● оцет - 1/2 ч.л.
● вода - 400 мл хладка
● олио - или стопена свинска мехлем

Плънка


● яйца
● сирене

Начин на подготвяне

Пресейте брашното в тава и в средата направете кладенче, в което се сипват оцетът и солта.

Прибавете водата и замесете приблизително меко тесто, което се оставя да почине 20-тина минути. Разделете го на 9 топки и ги разточете на кори с размера на паница. Направете три купчинки от по три кори.

На всяка една купчинка първата кора се намазва с олио, слага се втората и отново се намазва, поставя се третата, която обаче не се намазва. По същия метод направете и другите две купчинки. Вземете една от тройките кори и разточете на тъничък правоъгълник.

Поръсете с лой и разпределете плънката върху едната половина на образувалия се правоъгълник, а с другата половина захлупете плънката. Притиснете леко, с цел да може да излезе въздуха и деликатно минете с точилката.

С похлупак на тенджера минете по периферията, като не би трябвало да се натиска. По този метод ще се прищипят двата края, с цел да се запечата. След това изрежете кората с капака, като към този момент натискате.

По същия метод процедирайте с другите две тройки от корите. Пържете ги в сгорещено олио до зачервяване. След това ги сложете в съд с похлупак, с цел да се задушат.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР