Вкусни хлебчета, приготвени специално за онези, които са на диета

...
Вкусни хлебчета, приготвени специално за онези, които са на диета
Коментари Харесай

Диетични кашкавалени хлебчета с ароматни подправки

Вкусни хлебчета, приготвени особено за тези, които са на диета и всички, които желаят да хапнат нещо в действителност вкусно

Необходими Продукти

● лимецово брашно - 100 г пълнозърнесто +за поръсване на плота
● пшенично брашно - 110 г пълнозърнесто
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● оцет - 1 с.л.
● вода - 110 мл
● олио - 1 с.л. +за намазване на тигана или тавата
● кашкавал - 120 г нискомаслен
● сол - 1 щипка
● розмарин - за поръсване
● мащерка - за поръсване

Начин на подготвяне

Загасете содата в оцета и непосредствено към нея сипете двата типа брашно и солта (лимецовото е по-ситно, по тази причина него може да пресеете).

Сипете водичката и олиото и замесете тесто, към което ръсвайте по малко лимецово брашно, до момента в който спре да ви лепне. Внимавайте да не го извършите прекомерно твърдо.

От тази доза се получават три хлебчета, по тази причина разделете тестото на три топки и сплескайте всяка. В центъра й сложете от нискомасления кашкавал и затворете подгъвайки краищата във вътрешността - към средата. Оформете топчета и ги поръсете с ароматните подправки.

Има два метода да изпечете - на тиган (както е в моя случай) или във фурна. В първият случай, намазнете тигана и поставете хлебчетата на сдържан огън, захлупени компактно с похлупак. След 4 минутки намалете огъня съвсем до най-малко и обърнете да се пекат от другата страна за още 4 минути.

Повторете обръщането още един път за по 4 минути като най-после увеличите малко огъня. Може да разчупите едно хлебче, с цел да ревизирате дали е изпечено добре и в случай че не да повторите процедурата с обръщането (след всяко, капака се захлупва още веднъж плътно).

Другият вид е да ги сложите в загрята на 175 градуса фурна без вентилатор за към 18-20 минути или до момента в който порозовеят.

По предпочитание може да поръсите с още настърган кашкавал към края на печенето. Поднесете хлебчетата топли и се насладете на здравословна закуска.

Тъй като са диетични, съдържат доста малко сол, а нискомасленият кашкавал няма мощен усет, по тази причина ароматните подправки компенсират това ненапълно.

И въпреки всичко, с цел да обогатите усета им, поднесете ги със пуешко филе, добре овкусени свежи салати или зеленчуци.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР