Вкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му

...
Вкусна лятна напитка, виното Розе представлява повече от очарователно му
Коментари Харесай

Ръководство за начинаещи любители на Розе

Вкусна лятна напитка, виното Розе съставлява повече от очарователно му име и хубав цвят! Ето малко управление за всички неща: по какъв начин е на усет, какво е особено за него и с какви храни се съчетават най-добре.

Розе е френската дума за розово вино. Въпреки името, тези виновност не постоянно са розови на цвят, само че могат да демонстрират набор от тонове като светла сьомга и даже оранжево, както и светли до наситени розови нюанси. Розовите виновност излъчват букет от ягоди, малини, череши, билкови нотки на мента, босилек и пикантни нотки, до момента в който някои може да оставят и горчив усет на грейпфрут на небцето. Тези виновност съвсем постоянно са сухи и не са безусловно сладки.

Тези леки виновност са извънредно освежаващи, придаващи на небцето чувство за пиво, утоляващо жаждата.

Розовите виновност са отлично допълнение към вашия долап за алкохол и се поддават без изпитание на разнородни храни и кухни. Чудесен съпровод към пикантни храни, с помощта на изобилните плодови нотки, тези виновност също се съчетават добре с опушени храни.

Едно от най-отличителните качества на виновността Розе е, че те се съчетават извънредно добре със зеленчуци, изключително зелени с лек горчив усет – помислете за зеленчуци като къдраво зеле, рукола, зеле, брюкселско зеле и броколи.

Произведени по целия свят, розовите виновност демонстрират забележителна еластичност в сортовете грозде - от Каберне Совиньон до Пино Ноар, Сира или Гренаш. Всеки жанр грозде създава характерен жанр и тип розе; апетитен и разнороден във връзка с предлагането на носа и небцето.

Да знаеш по какъв начин да съчетаеш храна и Розе стартира с познаването на другите грозде и райони. Докато някои розови виновност са склонни да имат по-плодови профили, доста типове могат да бъдат съчетани и с пикантни ястия. Всъщност можете да създадете цяло меню за вечеря, основано на съчетания с храна от розово вино.

Предястия с Розе

 Предястие с Розе

Преди да седнете да се храните, можете да поздравите гостите си с дъска за добре пристигнали. Тя може да включва кремообразно пикантно козе сирене с плодови конфитюри, сухото розе ще добави киселинните характерности. Комбинации от месо и артикули, като прошуто, също ще се съчетаят добре с това вино.

Ако предпочитате сирена с кора като бри или камамбер, може да сервирате на гостите си розе с по-плодови нотки. Дъска за салами с мазни меса като пастет или фино нарязан иберико хамон ще се съчетае съвършено със приблизително компактно изсъхнало вино, като испанско розадо.

Основно ядене с Розе

Въпреки че може да се изкушите да сервирате алено вино с месо или бяло вино с морски блага, помислете за съчетаването на ястието си с плодово вино. Бутилка от френските райони Palette или Bandol ще бъде неповторимо преживяване, поднесено с риба звук, сьомга или даже патица. Розе, направена от грозде Мерло, също ще се съчетае добре с елегантни меса като агнешко и омар.

Десерт с Розе

Ако не сервирате сирене като предястие, ястието с десертно сирене може да бъде идеалният метод да завършите вечерта си с розово вино.

Насладете се на чаша независимо или я съчетайте с шоколад, бадеми или пресни плодове. Тъй като доста розови виновност имат нотки на ягоди и цитрусови плодове, би било естествено да завършите с плодов десерт.

Прасковите също се смятат за най-хубавата храна с розе.

Може би сте забелязали, вариантите за вино нормално са посочени като алено или бяло - чаша розе съвсем в никакъв случай не се загатва! Независимо дали се забавлявате вкъщи, отваряте бутилка за фамилна вечеря или просто се поглезвате със заслужена чаша вино след дълъг ден, не се отклонявайте от виновността Розе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР