Вкусът на сьомгата е различен от този, който толкова много

...
Вкусът на сьомгата е различен от този, който толкова много
Коментари Харесай

Зелена светлина: С телефон разбираме произхода на продуктите

Вкусът на сьомгата е друг от този, който толкоз доста ви е допаднал в Швеция? Или пък патешкият пастет не е напълно като френския? Усещания, които ви карат да се съмнявате във вкусовите си рецептори. Новите технологии поставят завършек на подозренията.

Блокчейн система демонстрира дали произходът на продуктите е достоверен, а и дали търговците и ресторантьорите не мамят за качествата на храната, която оферират. Накратко: това е онлайн платформа, която съдържа информация за пътя на разнообразни артикули.
Пол Хуниор, началник на плана за Азия: Тази платформа демократизира информацията. Тя прави информацията налична за всеки консуматор - какъв е пътят на продукта, да вземем за пример - къде е уловена рибата, от кое място идва продуктът, до каква степен е свеж. Качеството на продукта може да се ревизира изцяло.
Необходимо е единствено да се сканира баркода на съответната стока с телефона и цялата информация става ясно. Следва тест на платформата в ресторант в Сидни.

Маркус Муц, изпълнителен шеф на осведомителната платформа: Тази риба е уловена край остров Хърд в Антарктика. Оттам е превозена през Мавриций до Пърт. Там е била обработена и опакована.
Няма секрети. Поне за произхода на множеството риби и говеждо месо. Засега онлайн платформата се лимитира до тези артикули. Следва следенето на пътя на палмовото масло.

Маркус Муц, изпълнителен шеф на осведомителната платформа: На крачка сме от революцията, която ще промени информацията, която потребителите ще имат за продуктите. Ние желаеме да сме част от тази гражданска война. Искаме да дадем опция на фирмите да се възползват, тъй като тази информация ще е потребна за всички.
Информационна бистрота, която сигурно ще промени качествата на храната към положително. И ще направи потребителите по-спокойни, а евентуално и по-отговорни към това, което употребяват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР