Вкусът на детството за мнозина се съдържа в няколко основни

...
Вкусът на детството за мнозина се съдържа в няколко основни
Коментари Харесай

Наслада за душата: Няма нищо по-вкусно от домашните бухтички 

Вкусът на детството за мнозина се съдържа в няколко съществени закуски: мекици, бухтички, палачинки, пържени филийки и какво ли още не. Често ни се желае да загърбим диетите и да си доставим усета на обичано ядене от нашите баби или майки. 

Домашните бухтички са превъзходен избор за закуска, следобедно кафе и или десерт. Вкусни са топли и студени. Предлагаме ти лесна рецепта за най-вкусните бухтички, с които да си доставиш същинска приятност за душата: 

Съставки:

1 чаша брашно 2 супени лъжици захар 1 чаена лъжичка бакпулвер 1/4 чаена лъжичка сол 1/2 чаша прясно мляко 1 огромно яйце Олио за пържене

Начин на подготвяне:

В приблизително огромна купа разбъркайте брашното, захарта, бакпулвера и солта. В обособена купа разбийте млякото и яйцето, до момента в който се смесят добре. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, до момента в който се смесят. Загрейте олио в огромен тиган или тенджера на приблизително висока температура, до момента в който се нагорещи. Използвайте супена лъжица, с цел да слагате от тестото в горещото олио, като се уверите, че оставяте задоволително разстояние сред тях, с цел да не се слепят. Пържете бухтичките по 1-2 минути от всяка страна или до момента в който станат златистокафяви и хрупкави. Поставете готовите бухтички в паница, застлана с хартия, с цел да се отцеди мазнината.

Можете да сервирате бухтичките и поръсени с пудра захар. Добър вкус!

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР