ВКС трябва да промени съдебната практика, това заяви адвокат Менко

...
ВКС трябва да промени съдебната практика, това заяви адвокат Менко
Коментари Харесай

Менко Менков: ВКС трябва да промени съдебната практика

„ Върховен касационен съд би трябвало да промени правосъдната процедура ”, това съобщи юрист Менко Менков, който съставлява фамилията на Милен Цветков.

Днес делото за гибелта на журналиста бе отсрочено, защото обвиненият Кристиан Николов е болен от ковид и е под карантина.

„ Продължавам да имам вяра, че може да потвърдим предумисъл в злополуката, при която бе погубен журналиста Милен Цветков. Считам, че въпросът е по-скоро научен. Всички доказателства по делото са събрани. Съдебните инстанции не са отхвърлили доказателства, събрани и в хода на досъдебното произвеждане. Защитната теза на причинителят на действието е изцяло отхвърлена като неправдоподобна ”, сподели той пред Нова тв.

„ По справедлив метод е потвърдено съществуване на три типа наркотични субстанции в кръвта на причинителя. Кръвната проба е взета не по-късно от два часа след злополуката ”, безапелационен е юристът.

Той позволява, че може да бъде произнесена и доживотна присъда, въпреки и да признава, че това надали ще стане. Според него причинителят самичък се е сложил в това положение (на наркотично опиянение).

„ Експертизата е безапелационна, че тези субстанции са може би вземани на няколко пъти като последният път е било скоро преди шофирането ”, изясни юристът.

Автомобилът, каран от обвинения Кристиан Николов, е бил механически изправен, извънредно нов, актуален, с доста положителни благоприятни условия за прекъсване, с антиблокираща система и други за бързо и дейно прекъсване, изясни юристът.

„ Не може да приказваме за опити за прекъсване или за някаква маневра за прекъсване ”, сподели юрист Менков и разясни, че младият мъж е имал добра видимост пред себе си, виждал е спрелите коли, които са чакали на светофара. Според юриста, той не е имал концепция да предотврати злополуката.

На този ден – 19 април, преди три години в злополука обвиненият Кристиан Николов умъртви журналиста Милен Цветков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР