ВКС прати Димитър Манчев за 7 г. в затвораПроиграл част

...
ВКС прати Димитър Манчев за 7 г. в затвораПроиграл част
Коментари Харесай

Митничар с медал от НАТО задигнал 464 652 лева

ВКС прати Димитър Манчев за 7 година в пандиза
Проиграл част от иззети на границата пари в казино

Имал 9 заема

Митничарят от Капитан Андреево Димитър Манчев ще лежи 7 година зад решетките, поради заграбване на 464 652 лева, реши Върховният касационен съд. На първа инстанция той получи 9 година, само че апелативните магистрати в Пловдив понижиха присъдата с 2 година, а Върховен касационен съд удостовери решението.

Манчев е лишен от право да заема държавна или социална служба, както и от право да упражнява специалност или активност, обвързвана с бранене, ръководство и надзор на непознато имущество в продължение на 10 година

Той бил първенец в специалността, имал и орден от НАТО за задача в Афганистан.

За година и половина - от юли 2016 до декември 2017 год. митничарят отмъкнал съвсем половин милион лв., поверени му да ги пази. Парите били материални доказателства, конфискувани от трима чужденци на Граничен контролно-пропусквателен пункт “Капитан Андреево”, тъй като не ги били заявили.

Манчев взимал по малко от банкнотите, с цел да изплаща задълженията си, залагал и в две
казина с вярата да успее да ги върне.

Кражбата се разплела, когато един от чужденците - Рамадан Насуз, спечелил дело и изискал да му върнат иззетите 100 000 турски лири. Митничарят се изплашил и се свързал с неговия юрист с молба да бъде разсрочено връщането на парите, само че последният се оплакал в ДАНС и присвояването била разкрито.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР