ВКС потвърди окончателно осъдителната присъда на публичен изпълнител от Варна,

...
ВКС потвърди окончателно осъдителната присъда на публичен изпълнител от Варна,
Коментари Харесай

Осъдиха окончателно публичен изпълнител, ощетил държавата с половин милион лева

ВКС удостовери дефинитивно неоправдателната присъда на обществен реализатор от Варна, нарушил служебните си отговорности в интерес на компания на Мишо Бирата с вреди за страната за близо половин милион лв..

Недрет Н. нарушил служебните си отговорности, като прекратил с предписание изпълнително произвеждане, формирано за наложително събиране на дължими от сдружение " Евродринкс " АД на предприемача Михаил Михов, държавни вземания, в случай че задължението не било погасено напълно.

По този метод наказаният ощетил страната с 498 728,68 лв..

В деловодната система на Агенцията за държавни вземания по изпълнителното дело против сдружението дебитор " Евродринкс " АД ръчно била вписана смяна на размера надължимите лихви и на част от главниците по несъбраните вземания.

Първоначално Варненският областен съд признал за почтен обществения реализатор. Оправдателната присъда била доказана от Апелативния съд във Варна през декември 2016 година Последвал митинг на прокуратурата и въззивното решение на Апелативния съд било анулирано от Върховен касационен съд, а делото - върнато за ново разглеждане от различен състав на въззивната инстанция.

След връщането на делото за ново разглеждане в Апелативния съд във Варна била постановена нова въззивна присъда, с която била анулирана оправдателната присъда на Варненския областен съд и подсъдимият Недрет Н. бил приет за отговорен по повдигнатото му обвиняване, като му било наложено наказване " отнемане от независимост " за период от една година с 3-годишен изпитателен период години.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР