ВКС потвърди наказанието от 7 години лишаване от свобода“ за

...
ВКС потвърди наказанието от 7 години лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

7 години за Петър Здравков, убил балетист на пешеходна пътека

ВКС удостовери наказването от 7 години „ отнемане от независимост “ за Петър Здравков за причиняване на гибел по несъобразителност. Решението е дефинитивно.


През септември 2018 година Здравков блъсна и умъртви варненския балетист Мартин Чикалов. Първоначалната присъда, постановена от Окръжния съд във Варна, беше 9 години, понижена с една трета до 6 години, откакто подсъдимият изиска кратко правосъдно разследване. Апелативният съд промени присъдата, като усили наказването на 10 години и 6 месеца, редуцирани до 7 години поради съкратеното произвеждане. Решението бе обжалвано от юриста на Здравков и от частното обвиняване, само че тричленен състав на Върховния касационен съд реши, че жалбите са неоснователни.

Според съдиите апелативната инстанция е отчела всички условия в държанието на двете страни, довели до трагичния случай.

Инцидентът е станал в тъмната част на денонощието, починалият на пътя Мартин Чикалов е бил в тъмни облекла и е пресичал на необозначено място, което е маркирано от съда. Осъденият Петър Здравков се е движел със 110 км/ч сега на случая, избягал е местопроизшествието, кръвната му проба на идващия ден е отчела съществуването на опиати, указват в претекстовете си съдиите от Върховен касационен съд. Те отхвърлят изрично обвиняванията на отбраната, че съдът във Варна е взел решението си под натиска на публичното мнение.

Присъдата е дефинитивна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР