ВКС окончателно присъди 7 години затвор по делото „Чората” за

...
ВКС окончателно присъди 7 години затвор по делото „Чората” за
Коментари Харесай

ВКС окончателно присъди 7 г. затвор за петимата полицаи, обвинени за смъртта на Чората

ВКС дефинитивно присъди 7 години затвор по делото „ Чората” за петимата служители на реда, упрекнати за гибелта на Ангел Димитров – Чората.

Един от обвинените – Мирослав Писов, дефинира правосъдното решение като политическо.

„ Разбрахме го напълно изненадващо. Обадиха ми се от адрес, на който съм живял преди 20 години и всички знаят, че не пребивавам на този адрес в Благоевград, нито се повеждам по персонална карта”, съобщи той.
Подсъдимите по делото за гибелта на Чората – наказани за закононарушение, в което не са упрекнати Петимата служители на реда ще дават отговор за причиняване на гибел по несъобразителност
„ До този миг не сме виждали решението, нито са го виждали нашите адвокати”, акцентира Писов.

Борислав Механджийси, който също е измежду обвинените, към този момент е наведен в пандиза. Другите двама са си по домовете, а петият живее със фамилията си в Германия.

„ Това е една политическа акция на групата на Лозан Панов, която още през цялото време организира своето отношение към българската полиция. В случая ние сме представители на българската полиция, която е изпълнявала задания по противопоставяне на опиати и полова употреба. Това е политическо решение, тъй като то осъжда 17 души, български професори, които са постановили, че гибелта на лицето по време на тази полицейска интервенция няма връзка с дейностите на полицаите”, разяснява Писов.
България още веднъж наказана в Страсбург - по делото " Чората " Скандалният случай е от 2005 година, когато петима служители на реда пребиха до гибел Ангел Димитров
Нашите юристи ще пуснат тъжба до основния прокурор, съобщи той. По-късно Писов ще отиде до полицията в Благоевград.

Чората умря на 10 ноември 2005 година в Благоевград по време на задържането му при профилираната полицейска интервенция „ Респект”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР