Вкратко видео, разпространено от властите на Ню Йорк, се обяснява

...
Вкратко видео, разпространено от властите на Ню Йорк, се обяснява
Коментари Харесай

В Ню Йорк се подготвят за ядрен удар?

Вкратко видео, публикувано от управляващите на Ню Йорк, се изяснява какво да се прави при положение на нуклеарна офанзива. Видеото не загатва по какъв начин и за какво може да бъде осъществена тя, написа.

"И по този начин - има нуклеарна офанзива. Не ме питайте за какво и по какъв начин, единствено знайте, че е блъснала "голямата бомба ", споделя водещата при започване на видеото. След което разказва първите три стъпки, които би трябвало да се подхващат следователно: да се влезе на закрито и то надалеч от прозорците, по опция да се потърси укритие в мазето, а в случай че мазе няма - да се стои колкото може по-близо до центъра на постройката и да се ревизира за информация в медиите.

Ако човек е бил на открито по време на гърмежа, би трябвало неотложно да се измие, с цел да се отърси от радиоактивния прахуляк, се изяснява по-нататък. Не се предлага на хората да излизат на открито, до момента в който управляващите не разрешат.



Дискусиите, свързани с вероятен нуклеарен удар или начало на нуклеарна война започнаха по целия свят след нахлуването в Украйна. Те се задълбочиха, откакто съветският президент Владимир Путин издаде заповед за привеждането на съветските сили за въздържане, които включват хиперзвуковото и нуклеарното оръжие, в "особен режим на бойна подготвеност ".

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг назова тази заповед на Путин "опасна изразителност " и "безотговорно държание ". "Перспективата за нуклеарен спор, която преди беше немислима, в този момент още веднъж стана допустима ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

През идващото десетилетие следва нова конкуренция в областта на нуклеарното въоръжаване, предизвестиха в годишния си отчет специалистите от стокхолмския Институт за проучване на проблемите на мира. Както означават специалистите, деветте страни, които имат или се допуска, че имат нуклеарно оръжие - Русия, Съединени американски щати, Китай, Франция, Англия, Пакистан, Индия, Израел и Северна Корея- стартират интензивно да модернизират арсенала си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР