„Включването на 4-годишните в предучилищното образование не трябва да бъде

...
„Включването на 4-годишните в предучилищното образование не трябва да бъде
Коментари Харесай

Евдокия Асенова: Включването на 4-годишните деца в предучилищното образование не трябва да е задължително

„ Включването на 4-годишните в предучилищното обучение не би трябвало да бъде наложително ". Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Евдокия Асенова по отношение на Закона за учебното и предучилищното обучение.
Асенова уточни, че измененията, които ръководещите оферират, част от които е включването на 4-годишните деца в наложително предучилищно обучение, са значими за ранното детско развиване: „ Доброто й използване би могло да понижи ранното отпадане от учебно заведение, да бъде поддръжка за работещите родители и да спомогне за преодоляване на българския език за деца, за които той не е майчин. Въпросът е дали просветителната система може да извърши това предизвикателство. Имаме ли задоволително готови учители и приспособени образователни стратегии? Може ли предлаганата мярка да бъде приложена на всички места? ", попита социалистът. Тя съобщи, че няма публичен консенсус за политиката, която ръководещите оферират през днешния ден. „ Потвърждение на това са и негативните мнения, които са внесли родители, наставнически организации и публичният бранител. ", приключи Евдокия Асенова.




Ирена Анастасова: Без всекидневието в учебно заведение, не може да има същинско образование
„ Преди 4 години влезе в действие ЗПУО. До момента, за 4 години деяние, имаме 13 промени. Няма спор, че системата на обучение се нуждаеше от промяна и законът беше признат с тази цел. Въпросът е има ли въобще същинска промяна и реализира ли се главната цел - качествено обучение? На този стадий - не виждам изключително учредения за положителен извод. " Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова.
Тя разясни, че предучилищното обучение е наложително за 5 и 6-годишните деца, само че не всички от тях посещават детска градина: „ Защо мислим, че това ще проработи и за 4 годишните? " Анастасова бе безапелационна, че са нужни са осезаеми тласъци за включване на всички 4-годишни деца в детските градини.
Относно предлагането за въвеждане на наложителен % часове отдалечено образование, националният представител изрази безпокойствие от мненията, които настояват, че към този момент не можем да се върнем към обичайното обучение и че най-хубавото, на което можем да се надяваме, е хибридното обучение - част от часовете присъствени и част - отдалечени. „ Това ли е философията на МОН? Ако е по този начин - кажете го намерено, а не се опитвайте да го прокарате през задния вход ", съобщи Анастасова. Тя акцентира, че е срещу отдалеченото образование, тъй като съгласно нея пораства асоциално потомство: " Общността образува бъдещия човек, а не изолацията. Без всекидневието в учебно заведение, не може да има същинско образование, а да не приказваме за образование. Това не става през екраните. ", бе безапелационна Ирена Анастасова.



Веска Ненчева: Предложенията в просветителната система хвърлиха в неразбиране обществото
„ Отново народните представители са сложени в обстановка да повторят порочния модел от приемането на закон: одобряваме нормите преди да са основани положителни условия за тяхното деяние. Резултатът е компрометиране на закона, на концепциите, които той съдържа, както и на резултати в образованието, които не задоволяват. " Това съобщи националният представител Веска Ненчева.
Тя акцентира, че още веднъж се повтаря лентата с проявена липса на подготвеност, липса на предпочитание за изчерпателен разбор, както и за вземане предвид с публичното мнението, мнението на учителите, шефовете и родителите.
„ Тези оферти хвърлиха в терзание и неразбиране просветителната система.От месец разнообразни представители се пробват да показват новите промени и колкото повече пораства старанието в обясненията, толкоз повече въпроси изникват по предлаганите текстове ", сподели Ненчева. Тя изрази вяра сред първо и второ четене на закона да се даде повече изясненост, като акцентира, че отдалеченото образование в България крие риск и уточни, че 11% от учениците са без механически устройства и интернет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР