"Включване на стихове на Никола Вапцаров в чалга простотия е

...
"Включване на стихове на Никола Вапцаров в чалга простотия е
Коментари Харесай

Родственик на Вапцаров: Ако тази жена има съвест да се извини на целия ни народ, a видеото да бъде свалено от интернет

"Включване на стихове на Никола Вапцаров в чалга дивотия е поругаване на неговата памет! Семейството ни изпитва голямо отчаяние. " Това съобщи пред "България Днес " Никола Николов Вапцаров, наследник на племенника на поета, във връзка песента "Табу " на фолкпевицата Антонина.

Парчето закупи скандална известност през последните дни, а изпълнителката беше атакувана поради наглостта да посегне върху творчеството на огромния стихотворец. В песента тя цитира думите от стихотворението му "Прощално " на фона на фолкритми и разголена госпожица.

"Творбата на Вапцаров има мощна прочувствена стойност както за литературата, по този начин и за самия него. Тя е прощалното писмо на обречен на смърт човек, който е желал да се извини на жена си, че я оставя вдовица. В думите му се усеща откровена обич. А в клипа виждаме влажни погледи, еротика и дивотия, които шокират. Вапцаров едва ли би бил удивен от тези гьобеци ", възмути се прочувствено наследникът на поета.

"Ако тази жена има съвест, дано да се извини. Не на фамилията ни, а на целия ни народ. И видеото да бъде свалено от интернет. Ако продължаваме по този начин, някой ден ще посегнат на произведения на Вазов, Ботев, Смирненски... ", добави Никола Николов Вапцаров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР