Включване на нов абонат към кабелна или сателитна телевизия и

...
Включване на нов абонат към кабелна или сателитна телевизия и
Коментари Харесай

Ново от Мтел! Задължително се запознайте с последната им стратегия!

Включване на нов клиент към кабелна или сателитна телевизия и домакински интернет към този момент се подлага на тест за благонадеждност, както при кандидатстване за заем. Ако се окаже рисков, от клиента се желае прелиминарен депозит, който стига до 175 лв.. Новата процедура е въведена неотдавна от компанията "Мтел ", която преди година се сля с кабелния оператор " Близу ". 
Оттам изясняват хода си със загубите, които понасят от предоставени на клиентите устройства, които след това са се отказали от услугите на компанията, само че не са върнали апаратите. В етномахалите, където има доста придвижване към чужбина и назад, клиенти отпътуват, без да уредят договорните си връзки. При неналичието на заплащания за настоящите месечни сметки сигналът се прекъсва, само че устройствата си остават в дома на клиента. Компаниите имат и различен проблем - клиенти вземат решение напряко да вземат устройства със себе си зад граница.
За да се презастрахова за такива обстановки, всяка поръчка за ново включване към услугите сега се препраща към специфичен екип в централата на компанията. Там се преценя до каква степен бъдещият клиент е постоянен. На гишето го питат и дали работи.

Така, сходно на кредитните компании, които вършат инспекция на приходите и платежоспособността, преди да провиснал мечтаната сума, и доставчиците на телевизия и интернет си преценят клиентите. Според " профила " се дефинира и какъв депозит те да внесат при сключването на контракта. Информация за сумата се връща дружно с потвърждението на поръчката.

По този метод единствено ще си изгонят клиентите, недоволства клиент от " Столипиново ", от който поискали 175 лв. депозит. Макар че компанията поема ангажимент да върне тези пари след 3 месеца, мъжът не е податлив да ги брои авансово.

На още 6-7 индивида от махалата били сложени същите условия. Когато мъжът реагирал, служителките му дали отговор, че и другите снабдители към този момент събират депозити. В други офиси на същата компания желаните от клиентите депозити са в размер към 60 лв.. За някои клиенти пък потвърждението на поръчката идва без в допълнение изискване за депозит за приемника и рутера.

Проверка сподели, че доставчиците в Пловдив по друг метод са решили въпроса с депозита. Ако сключат неопределен контракт, клиентите на N3 също би трябвало да внесат авансово депозит, който съгласно типа на предоставените устройства е сред 90 и 120 лв.. Ако договорът е за година, няма депозит.

За срочните контракти на DS Corporation включването също е гратис, а за безсрочните се събира единствено инсталационна такса. Включването на нов клиент на " Булсатком " става против такса, чийто размер се дефинира от определения проект, оповестява "Марица ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР