Вкъщи сте си заради наложените мерки за ограничаване на разпространението

...
Вкъщи сте си заради наложените мерки за ограничаване на разпространението
Коментари Харесай

Как да дезинфекцирате телефона си без да го повредите?

Вкъщи сте си поради наложените ограничения за ограничение на разпространяването на ковид, причиняващ болестта COVID-19. Налага се да излезете до магазина за хранителни артикули или до аптеката. Убедени сте, че не сте докосвали нищо, само че вероятността това да е в действителност по този начин, е по-малка, в сравнение с допускате. Телефонът ви звъни, вие вдигате и го долепяте до лицето си.

Помислете на какъв риск излагате здравето си, правейки това. Многобройни проучвания са потвърдили, че телефоните са преносители на милиони бактерии в всекидневието ни и във време, в което човечеството страда от новия ковид неглижирането на стерилизация на персоналните ни движимости, в това число телефона, е рисково за здравето.

По данни на Световната здравна организация, коронавирусът може да живее върху гладки и лъскави повърхности до 4 дни. Точно такава е повърхността на мобилните телефони.

Сапунът и водата са едни от най-хубавите способи да почистим вирусните частици от себе си, облеклата си и повърхностите в близост. Те обаче са врагове на електрониката и доста бързо могат да повредят телефона ви.

Как да го дезинфекцирате безвредно?

70-процентовият алкохол е добър метод да почиствате телефона си всеки ден. Същата работа правят и кърпичките, съдържащи висока централизация на алкохол. Напоете памучен тампон със алкохол, изстискайте го добре, тъй че да не тече върху техниката, която почиствате, и изтрийте добре цялата повърхнина на телефона или преносимия компютър.

За предпочитане е да изключите мобилното си устройство, до момента в който го чистите и да го включите откакто се уверите, че е изцяло сухо, а спиртът се е изпарил.

Ако не разполагате със алкохол, въпреки всичко можете да употребявате и антибактериален сапун.

Намокрете с вода микрофибърна забрадка. Втрийте в нея сапун, изстискайте оптимално водата от кърпата, тъй че по никакъв метод да не капят капки от нея. Започнете да втривате сапунения субстрат в повърхността на телефона. След като минете по цялата повърхнина на телефона, избършете със суха забрадка.

Отново направете това при изключено устройство и изчакайте задоволително време, до момента в който сте сигурни, че е изцяло изсъхнал.

Почистете и калъфа за телефона по същия метод. Него можете да изплакнете и под течащата вода. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР