Вкъщи е мястото, където трябва да се чувстваме наистина уютно.

...
Вкъщи е мястото, където трябва да се чувстваме наистина уютно.
Коментари Харесай

Направете си натурален ароматизатор за дома

Вкъщи е мястото, където би трябвало да се усещаме в действителност уютно. А това чувство се свързва освен с страстите, само че и със сетивата ни. Когато усещаме прелестен мирис, това ни кара да се отпуснем и да забравим напрежението. И постоянно, когато ни замирише на него, ще се сещаме за дома.

Вероятно всеки от вас има ароматизатори с разпръсквач или от тези, които разпръскват мирис на избран период. Те, обаче, не са по никакъв начин потребни за домашната атмосфера. Уханието им е прекомерно натрапчиво и нездравословно за здравето.

Вместо тях, смесете една чаша топла вода, половин лъжичка сода за самун, 6 капки лимонен сок и 20 капки етерично масло по желание. Напръскайте щедро пространствата и ще се радвате на дългогодишен и натурален мирис.

Още по-продължителен ще бъде резултатът на натуралния ароматизатор, в случай че към него добавите и малко вода или чист алкохол. С тяхна помощ водата и етеричното масло се смесват по-добре.

 Снимка 328596

Подходящи комбинации на аромати са портокал и мента, портокал и канела, лавандула и канела. Може да заложите единствено на цитруси. Лавандулата работи успокояващо, а композиция от мента и розмарин ще ви помогне да се концентрирате, в случай че имате да учите за изпит или да подготвяте план, написа pinterest.com.

 Снимка 328597

Ако сте почитатели освен на усета, само че и на аромата на кафетo, то и за вас имаме концепция. Поставете чаена свещ с аромат на ванилия в чаша, цялостна с кафени зърна. От топлината те ще замиришат и ще се смесят с уханието на свещичката.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР