Вкарването на китайския технологичен гигант Huawei в черния списък на

...
Вкарването на китайския технологичен гигант Huawei в черния списък на
Коментари Харесай

Huawei се отказва от новата си серия лаптопи

Вкарването на китайския софтуерен колос Huawei в черния лист на Съединени американски щати взе нови жертви. Компанията ще се откаже от стартирането на новата си линия преносими компютри Matebook, като повода предстоящо е възбраната за бизнес на американските компании с Huawei, написа CNBC. Отлагането на серията за неразбираем интервал от време беше обявена публично от Ричард Ю, изпълнителен шеф на звеното за потребителска техника на Huawei.

" Не можем да доставим компютъра ", разяснява Ю, като назова обстановката " неприятна ". Той добави, че е допустимо, в случай че обстановката бъде позволена, преносимият компютър въпреки всичко да се появи на пазара.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Лаптопите на компанията са част от потребителския бизнес на компанията, който към този момент дава отговор за най-голямата част от приходите на компанията. Това се дължи на първо място на смарт телефоните, само че Huawei е заявявала неколкократно, че желае да пробие и в областта на портативните компютри.

Американската взаимозависимост

Huawei не може да прави преносимите компютри си, тъй като те се зареждат от американски процесори (Intel) и американски програмен продукт – Windows, дело на Microsoft. Ю призна, че повода се крие в блокирането на бизнеса сред Huawei и американски компании, което беше наложено през май от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. В момента тече 90-дневна пролонгация, с цел да може американският бизнес да се оправи, само че множеството от огромните компании, като Гугъл и Intel, прекратиха взаимоотношенията си с компанията, която се сочи за опасност за националната сигурност на Съединени американски щати.

Това е първият артикул на китайската компания, чийто дебют непосредствено се анулира поради глобите. Проблемите за нея могат да станат по-големи, в случай че скоро няма позволение на обстановката, каквото може да има, в случай че Съединени американски щати и Китай доближат до по-мащабно комерсиално съглашение.

През есента Huawei би трябвало да показа серията си смарт телефони Mate 30 – една от двете водещи серии на компанията, дружно с P серията, показана напролет. За изработката на смарт телефоните обаче компанията още веднъж разчита на някои чипове от американски производители, както и на американски програмен продукт от Гугъл, какъвто към този момент няма право да употребява на устройства, които нямат към този момент конфигурирана операционна система.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР