Визуализирането на положителни събития в бъдещето може да ви накара

...
Визуализирането на положителни събития в бъдещето може да ви накара
Коментари Харесай

Изследователи с важно предупреждение за положителното мислене!

Визуализирането на позитивни събития в бъдещето може да ви накара да се почувствате по-добре в този момент, само че по-зле след време, откри ново проучване, написа Obekti.bg, базирайки се на Psychological Science.
Колкото по-позитивно фантазират за бъдещето, толкоз повече депресивни признаци претърпяват хората седем месеца по-късно, откриват учените. Това изобретение идва като предизвестие против посвеместната известност на така наречен „ положително мислене “.

„ Нашете резултати демонстрират, че колкото и приятни и потребни да са позитивните мечти за депресивното положение сега, те могат да се трансфорат в проблем след време. “ - споделя ръководителят на проучването Габриел Йотинген.

Причината за рисковия резултат от позитивните мечти може да бъде сведена до неналичието на старания. Хората, които фантазират за бъдещето са склонни да влагат по-малко старания, когато на следващия ден стане през днешния ден.

По думите на психолога Джеръми Дийн от Psy Blog, казусът с позитивните мечти е, че те ни разрешават да предвидим триумфа тук и в този момент.

Въпреки това те не ни предизвестяват за проблемите, които могат да се изправят на пътя ни и да ни оставят с по-малко мотивация – в последна сметка възприятието е като че ли към този момент сме постигнали задачата си.

Очакванията са това, което има повече значение от фантазиите, показва Дийн.

„ Очаквате да се справите добре на изпит, тъй като сте се справили добре на предходни изпити, очаквате да срещнете нов сътрудник, тъй като сте съумели да срещнете последния си сътрудник и така нататък “

Естествено, тогава, упованията са това, което предшества триумфа, както едно прехдодно проучване удостоверява: „ Има връзка сред позитивните упования и триумфа. Хората, които са имали позитивни упования да намерят сътрудник, да се възстановят бързо от интервенция или да вземат изпит, са се справили по-добре от тези, чийто упования са били негативни. “

Или, както пишат създателите на новото проучване:

„ Съвременната ера е белязана от натиска за все по-позитивно мислене и пазара на книги за самопомощ, подхранван от разчитането на сходно положително мислене е 9,6-милиардна промишленост, която продължава да пораства.

Нашите резултати повдигат въпроса за това по какъв начин този пазар може да се окаже скъпоструващ за дълготрайното богатство на хората и за обществото като цяло. “

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР