> Визуализация на проекта за ново пристанище край ВарнаСпоред сайта

...
> Визуализация на проекта за ново пристанище край ВарнаСпоред сайта
Коментари Харесай

Тодор Батков планира да изгради пристанище в канала море-езеро край Варна

> Визуализация на плана за ново пристанище край Варна
Според уеб страницата на сдружението става дума за " пристанище, финансирано с частни средства, което ще обогати националната пристанищна инфраструктура и ще вкара актуалните европейски пристанищни критерии и правила ".

Според същата информация в пристанището ще се обработват зърнени товари, контейнери, както и генерални товари. Портът е ситуиран в северната част на кавала, който свързва Варненското и Белославското езеро, на към 16 км от Варна.

Батков е удостоверил пред Maritime.bg и информацията, публикувана при започване на месеца от друго профилирано онлайн издание - TradeWinds, че е финансирал сдружението " Илиин марин ", което наскоро купи, издигнатия през 2009 година транспортен съд за насипни товари " Булк Нептун ". Мениджър на кораба стана варненската компания " Метеор мениджмънт България ".

Корабът е бил платен през юли на цена от 15 млн. $ от основаната в Япония компания " Doun Kissen ".

През есента на м.г. " Илиин марин " и " Метеор мениджмънт България " са купили и различен транспортен съд – Bedford Castel на цена от 4 млн. $. Той е издигнат през 1998 година

Според информацията, представена в интернационалните издания за морски транспорти, " Илин Марин " възнамерява да придобие още един транспортен съд за насипни товари до края на годината, а по-късно и други през идната.

Въпреки, че е финансирал " Илин Марин " Тодор Батков е декларирал, че не взе участие в оперативното ръководство на компанията.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР