Визуализация на проекта за Благоустрояване на междублокови пространства в Район

...
Визуализация на проекта за Благоустрояване на междублокови пространства в Район
Коментари Харесай

Така ще изглежда след мащабния ремонт Кайсиева градина

 Визуализация на плана за " Благоустрояване на междублокови пространства в Район " Вл. Варненчик “, II м.р., източна част, в това число ул. " Д-р Петър Дертлиев “ и ул. " Асен Разцветников “ (ул. " Димитър Пешев “), гр.Варна “, демонстрира по какъв начин ще наподобява региона след плануваните огромни поправки през идната година, видя Varna24.bg .

Както наскоро заяви за медията ни кметът на региона Николай Костадинов, планът е на стойност 8 млн.лв. и е измежду целите на администрацията за 2020 г.  

" Нещо огромно, което ще бъде осъществено в идващите година-две, е повсеместен ремонт и рехабилитация в " Кайсиева градина “. Това беше приоритет и за предходния мандат, само че в този момент към този момент този план следва да бъде осъществен. Преди време подготвихме основата, с цел да имаме съображение и аргументи в този момент да можем да осъществяваме тези цели.

Вече започнахме с построяването на 7 нови паркинга в " Кайсиева градина “, към този момент се работи по осмия, среща се до ДГ " Приказка “ и до дни ще завърши. На финала е и ремонта на учебния двор в " Кайсиева градина ", включва стадиони, стрийт фитнес навън, маси за тенис...Оформя се европейския образ на втори микрорайон ", сподели Николай Костадинов.

На 26 ноември имаше публично разискване на Интегрирания проект за градско развиване и възобновяване на Община Варна, където бе прегледан ремонтът в " Кайсиева градина “, доизграждането и ремонт на корпуса на учебно заведение “Стоян Михайловски “ в региона, където има басейн, включва и ремонт на читалище " П.Р. Славейков “. 

" Идеята е басейнът, който следва да бъде открит в учебното заведение, да бъде наличен за всички. Той обаче е едно извънредно скъпо оборудване. С кмета на Община Варна Иван Портних през предишния мандат непрестанно сме търсили разновидности да се случат нещата. Сега виждаме решението по програма  " Региони в напредък " или по този проект за градско развиване, само че е мъчно, тъй като нужните средства ка големи. Самата база е много огромна, а няма по какъв начин на парче да се извърши ремонтът. Там може да се оформи един културно-развлекателен състезателен център, има база за киносалон и спорт, за разнообразни спортни и културни действия, може да се създадат дребни зали за танци и фехтовка, за всичко. Ще бъде неповторимо оборудване за Варна и " Кайсиева градина " има потребност от това нещо. Ние сме регион с 50 000 поданици, несъмнено сме най-младия регион на Варна.

С рехабилитацията на " Кайсиева градина “ се планува построяването на нови спортни и детски площадки, дребни зони за отдих и ремонт на всичко съществуващо ", добави още кметът на " Владиславово ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР