Визията на президента Еманюел Макрон за европейско обновление е по-трудна

...
Визията на президента Еманюел Макрон за европейско обновление е по-трудна
Коментари Харесай

Европейската мечта на Макрон е по-трудна без силна Германия

Визията на президента Еманюел Макрон за европейско обновяване е по-трудна за преобразяване в действителна политиката , в случай че Франция няма " мощен сътрудник " в лицето на Германия , декларира новият представител на държавното управление на Франция, представен от " Ройтерс ".

Коментарите на Бенжамин Гриво са по отношение на проблематичните съдружни диалози в Германия, което Франция дефинира като риск за концепциите на Макрон за промени на еврозоната, отбранителната, имиграционната и енергийната политики.

" Ние естествено обръщаме огромно внимание на всичко, което може да помогне за стабилизиране на политическата обстановка (в Германия), тъй като без мощен сътрудник явно ще бъде по-трудно да се извърши амбициозния европейски план на президента ", разяснява Гриво на седмичен информативен брифинг.

Макрон и немският канцлер Ангела Меркел разясняват постоянно през последните месеци желанието си Франция и Германия , (двете най-големи стопански системи на Европейския съюз и постоянно мотори на промяна), да поемат водеща роля в по-тясно съдействие.

Четвъртият мандат на Меркел е неразбираем след неуспеха на тристранните съдружни диалози със свободните демократи и зелените. Към момента има концепция да се построи друга " огромна коалиция " със социалдемократите.

 Меркел се отхвърли от концепцията за коалиция „ Ямайка”
Меркел се отхвърли от концепцията за коалиция „ Ямайка ”

И се насочи към социалдемократите

Въпреки това тези договаряния може да не се случат бърз о, а Европейският съюз е изправен пред доста малко време за реализиране на единодушие по предложенията на Макрон, защото наближават европейските избори през 2019г.

Също по този начин, Европейски Съюз евентуално ще бъде заплеснат и от договарянията за Брекзит и определянето на нов дълготраен бюджет.

Допълнително, не е ясно дали социалдемократите в Германия ще трансфорат европейската промяна в приоритет в съдружните договаряния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР