Визията на премиера Нарендра Моди за хиндуистка Индия отбеляза скок

...
Визията на премиера Нарендра Моди за хиндуистка Индия отбеляза скок
Коментари Харесай

Реформите в Кашмир налагат визията за хиндуистка Индия

Визията на премиера Нарендра Моди за хиндуистка Индия означи скок напред с решението на неговото държавно управление да включи Кашмир, където болшинство са мюсюлманите, във федералното ръководство, премахвайки специфичния му статут и позволявайки на всеки да купува недвижима благосъстоятелност и да се заселва в щата. Това поражда страхове измежду локалните, че ще изгубят отличителната си еднаквост.

Той направи това, като прокара своя законопроект през Народното събрание, където липсва обединена съпротива, способна да основава спънки. А това е индикация, че цялата му хиндуистка националистическа стратегия също ще мине безпроблемно.

Тази удобна за Моди обстановка евентуално ще се усъвършенства още повече следващата година, когато подлежат на преразпределение една трета от местата в горната камара на Народното събрание. В нея неговата хиндуистка националистическа партия " Бхаратия Джаната " (БДП) в този момент не разполага с болшинство. Очаква се множеството от новите ѝ членове да бъдат от БДП или нейните съдружници.

" Опозицията е деморализирана и няма воля да тръгне на борба. В Народното събрание няма водач, който да я сплоти. БДП се възползва от това. След като откри цялостен надзор над Народното събрание следващата година, няма да останат никакви спънки тя да реализира всичките си хиндуистки националистически цели ", сподели политическият анализатор Арати Джерат.

Дори партията Индийски народен конгрес (ИНК), която управляваше Индия близо половин век след независимостта от Англия през 1947 година, е в положение на обърканост и комплицираност. Бившият ѝ водач Рахул Ганди, който подаде оставка след загубата от Моди на изборите през май, разкритикува " злоупотребата с изпълнителна власт " от страна на ръководещата партия и сподели, че този акт ще има доста съществени последици за националната сигурност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР