"Визия за София" ще бъде в основата на промяната на

...
"Визия за София" ще бъде в основата на промяната на
Коментари Харесай

Визия за София ще бъде в основата на промяната на общия устройствен план, заяви Фандъкова

"Визия за София " ще бъде в основата на смяната на общия организационен проект. Това съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова по време на представянето на плана в общината.

"Преди повече от три години разпоредих на основния проектант на София да провежда подготовката на визията. Този документ има доста значима задача. С неговото приемане ще стартираме работа по заданието за смяна в общия организационен проект, с цел да можем да подсигуряваме законово постигането на всички наши претенции, които в този момент се затрудняваме да реализираме, поради съществуващия организационен проект ", сподели градоначалникът.

Фандъкова добави, че основният проектант на града Здравко Здравков е образувал специфичен екип за реализирането на плана - екипът на общинското дружество "София план ".

Стратегическият документ ще бъде признат на два стадия. Той съдържа общо 24 дълготрайни цели за развиването на общината. 230 основни стъпки и 385 съответни ограничения за реализиране на задачите са разпределени във времето от 2020 до 2050 година.

"Смея да настоявам, че огромна част от плановете, които през днешния ден осъществяваме са подчинени на задачите във визията. Но несъмнено, доста по-сериозно би било в случай че получим обединяване освен на жителите, само че и на всички политически сили в Столичния общински съвет, с цел да може градът да има доста явен проект за идващите години, който надвишава всевъзможни мандати ", сподели още кметът.

Фандъкова чака са получи поддръжка от общинския съвет. След внасянето на отчета ще стартират разискванията в комисиите.

"Истината е, че през това време в работата на екипа, който приготвя визията за София се включиха 10 хиляди организации, жители, сътрудници и също по този начин общински съветници, които работиха и участваха в разискванията от самото начало ", означи тя.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР