„Визия за Европа" е документ, който поставя точната диагноза за

...
„Визия за Европа" е документ, който поставя точната диагноза за
Коментари Харесай

Ще работим за повече работни места и повишаване на жизнения стандарт

„ Визия за Европа " е документ, който слага точната диагноза за произхода на рецесиите, които раздрусват Европейски Съюз през последното десетилетие”. Това съобщи претендентът за евродепутат от „ Българска социалистическа партия за България” Иван Кръстев по Българска национална телевизия. По думите му задълбочаващите се социално-икономически и териториални неравенства основават разделяне по разнообразни въпроси, подхранват национализма и опълчването сред обособените страни.

„ Затова настояваме за Европейски съюз, който се обръща към задачите и дилемите, сложени в договорите за основаването на Съюза – солидарността, шерването на отговорности и основаването на рамка, ориентирана към хората и техните ежедневни цели”, сподели още Кръстев. Той акцентира, че в настоящия модел богатите стават по-богати, а бедните – по-бедните.

„ Ще работим за повече работни места, повишение на виталния стандарт и възобновяване на европейския обществен модел. Сами в Европейския парламент не бихме имали същата тежест, в случай че с нас не са всички представители на целия ляв спектър”, сподели претендентът. Той изрази вяра, че резултатът на социалистите в Европа ще бъде по-висок от това, което показват социологическите изследвания. „ С успеха на 26 май ще допринесем за по-силна и по-добре показана левица в Европа”, безапелационен бе социалистът.

Той акцентира, че европейските средства за развиване на най-изостаналите ни райони не се употребяват дейно, а там, където се насочват – проличават корупционни практики. По думите му същата е обстановката с кохезионния фонд, който влага в тежка инфраструктура.

Кандидатът за евродепутат обърна внимание, че през последните години в България има цялостен неуспех в политиката за привличане на вложения в действителната стопанска система. „ Години наред най-големият вложител са българите зад граница, които изпращат пари за потребление”, сподели Кръстев. Той изрази мнение, че е нужна е политика за непознати вложения, с която вложителите да се усещат задоволително добре в страната ни.

„ Нужна е политика, която е обвързвана с явен правов ред, господство на закона и правдивост. Затова девизът ни в акцията е „ Справедливост сега”, заключи Кръстев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР