ВИЗИТКА Оркестровият диригент Врам Чифчиян е в листата на общинските съветници

...
ВИЗИТКА
Оркестровият диригент Врам Чифчиян е в листата на общинските съветници
Коментари Харесай

Пловдивският диригент Врам Чифчиян: Пагубна е подмяната на естетическите критерии с финансови

ВИЗИТКА
Оркестровият диригент Врам Чифчиян е в листата на общинските съветници на „ Българска социалистическа партия за България с префернция № 144. Музикален Пловдив го знае като административен шеф и живописен началник НА Пловдивската филхармония от 1993 до 1995 година

След това повече от 20 години работи в Италия като основен диригент на разнообразни оркестри и като учител по оркестрово диригентство в Държавната консерватория в Модена. Автор е на учебника "Въведение в оркестровото диригентство ".

Всеобща е деградация на професионалното музикално изкуство в по време на ръководството на ГЕРБ – е мнението на изтъкнатия оркестров диригент. Той твърди, че е заличен с десетилетия граден интернационален престиж на музикалните ни институции, ръководени от именитите К. Илиев, Д. Петков, Р. Райчев, Д. Манолов, акад. В. Казанджиев и други

Врам Чифчиян не може да се помири с цялостната замяна на критериите и възпитателния темперамент на оперно – симфоничното изкуство. Превръщането му в комерсиално сдружение с единствена цел - неразбираем по наличие финансов резултат, игнориращ напълно художествените критерии, не му дава покой.

Ето за какво диригентът открива действителни вероятни в управническа платформа на „ Българска социалистическа партия за България” под наслова "Да възвърнем достолепието на българската оперно-симфонична професионална музикална просвета в нейната целокупност – институция и реализатори ".

Неговата персонална идея, заставайки зад програмата „ Пловдив на хората”, е Пловдивската опера да се преобразува във Фондация „ Оперно-Симфонично общество ".

По сходство на съществуващата в Европа фондационна база, а не на измислените „ делегирани бюджети”. Тъй като персоналният житейски претекст на Врам Чифчиян е "Вярвай постоянно в триумфа ", диригентът е уверен, че „ Пловдив на хората” ще е има триумф.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР