ВизиткаНиколай Неделчев е основател и главен изпълнителен директор на Publicis

...
ВизиткаНиколай Неделчев е основател и главен изпълнителен директор на Publicis
Коментари Харесай

Николай Неделчев: Ние даваме на клиентите творчески решения, базирани на данни

Визитка
Николай Неделчев е създател и основен изпълнителен шеф на " Publicis Groupe България ", член на управителните препоръки на Българската асоциация на информационните организации (БАКА), Българската асоциация на PR организациите (БАПРА) и " Джуниър ачийвмънт България ".

За " Publicis Groupe България "
Publicis Groupe е една от най-големите маркетинг и информационни групи в България. Тя сплотява 10 профилирани звена - Saatchi&Saatchi, Leo Burnett, Red Lion, Digitas, MSL, Publicis Dialog, Brandworks, Crank, Zenith и Starcom, които работят в региона на рекламата, връзките с обществеността, промоционален и събитиен маркетинг, стратегическо обмисляне и бизнес дизайн, цифрови решения, произвеждане на аудио-визуални артикули, медийни тактики, обмисляне и пазаруване.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В Publicis Groupe по света и в България работим под модела Power of One, който ни разрешава и оказва помощ да предоставяме най-адекватното и положително обслужване на фирмите съгласно техните потребности, тъй като за нашите клиенти по едно и също време може да работи екип от стратегически и бранд консултанти, анализатори на данни, антрополог на човешкото държание, креативен екип, цифрови специалисти, PR и медийни експерти.
Ние даваме на клиентите креативен решения, основани на данни. Събираме и проучваме

Данни за държанието, ползите и настройките на потребителите

както по класическия модел с количествени и качествени проучвания, по този начин и в действително време. Данните дефинират тактиката и огромната концепция, която да залегне в креативния метод и връзката. В компанията разполагаме с необятен набор от световни и местни принадлежности, които използваме с оглед спецификите на задачата – антропологични проучвания, иконометричен разбор, онлайн общности, мониторинг и разбор на обществените мрежи, разбори в действително време. Имаме също извънреден модул с въпроси в потребителските данни на " Теоремус ", посредством които можем да идентифицираме най-ефективните контактни точки в хода на потребителското преживяване на съответна публика и да предложим тактика, чрез която най-ефективно да активираме тези контактни точки с оглед реализиране бизнес задачите на клиентите ни. Когато приказваме за данни, има една специфичност - фокусирани сме върху " човешкия " прочит и " човешкото лице " на данните.

В устрема си да предлагаме ефикасни информационни решения на клиентите към този момент трета година прилагаме

Иконометричен разбор

Той ни разрешава да тестваме дали, по какъв начин и до каква степен разнообразни променливи (цена, дистрибуция, тв връзка, цифрова връзка и др.) въздействат върху продажбите и бизнеса на клиента и да заложим резултатите в годишните и по-дългосрочните тактики за марките, за които работим. В международен мащаб неотдавна имаше образец с Adidas, който образно сподели какъв брой основна роля може да изиграе един наличен, само че не толкоз постоянно употребен инструмент на българския пазар, какъвто е иконометрията, за вярно ориентиране на маркетинг инструментите към вярната публика с мисъл за дълготрайните резултати.

Тази година внедрихме Salesforce

- облачна платформа номер 1 в света за ръководство на връзките с потребителите в действително време, в нашата услуга за цифров маркетинг посредством партньорство с Next Consult, които са специалисти в управническо и ИТ консултиране. Това ни дава опция да предлагаме и създаваме за нашите клиенти усъвършенствано потребителско преживяване на всяка точка от пътя на потребителя към покупка, тъй че фирмите да реализират задачите си и да останат конкурентоспособни в динамично изменящата се среда. В момента тече пилотният ни взаимен план за създаване на стратегия за преданост в ритейл бранша, уповавам се другата година да приказваме за резултатите.

В рамките на компанията разполагаме също с Adverity инструмент, който ни обезпечава интегриран достъп до цифровите акции на нашите клиенти, без значение в кой цифров канал се случват те. Това ни дава опция да усъвършенстваме в действително време настоящите акции, тъй като упованията на клиентите към аналитичната експертиза в цифровия маркетинг нарастват от ден на ден, а същинският развой е доста тежък и лишава време.

Adverity ( А dverity Datatap и Adverity Insights) решенията

сплотяват и уеднаквяват данните от другите източници на информация, като ги показват в графичен и четим формат на едно място, в действително време и с цялостна бистрота. Всичко това дава спомагателна добавена стойност за клиентите ни, като им оказва помощ да бъдат оптимално осведомени за рекламните им старания.
Александър Игелсбък, основен изпълнителен шеф на Adverity, споделя с нас, че като data intelligence платформа, която разрешава да се понижи сложността на обработването на информацията, взаимната работа ще ни подкрепя да продължим да предоставяме стойност на клиентите, тъй като точно посредством инструмента фирмите могат да употребяват своите данни и да ги трансфорат в мощни средства за взимането на решения и предприемане на дейности без обилни спомагателни старания.
Имаме създадена методология за създаване и/или подкрепяне на

Работодателската марка на фирмите,

която разрешава да се регистрират всички процеси и фактори, влияещи на подбора и задържането на чиновниците в компанията. Намирането, задържането и вдъхновяването на чиновниците става все по-трудно и предизвикателно в днешно време и по тази причина всяка компания би трябвало да има тактика за работодателска марка както за намирането, по този начин и за задържането и вдъхновяването на чиновниците. Това, върху което се фокусираме, е пътят на кандидата/служителя – от момента на привличане и кандидатстване досега на наемане, грижата за него и превръщането му в дипломат на компанията. Нашата експертиза в тази област допълваме с софтуерно решение - платформата на SAP Qualtrics, която мери и разрешава да се ръководи прекарването на потребителите и чиновниците на една компания. В основата си съставлява добиване на противоположна връзка посредством цифрови анкети и чатове в действително време, във всяка контактна точка с даден потребител/служител, в това число уеб страница, приложение, обществени мрежи или други рекламни канали. Събраната информация се сортира и проучва в действително време. Така Qualtrics оказва помощ на компанията да вземе по-добри решения както във връзка с продуктите и услугите, които предлага, по този начин и за имиджа, позиционирането и тактиката на своята марка. Нашият екип работи по тактиката за работодателска марка за A1 след ребрандирането на телекома. Кампанията включи основаването на тактика за създаване на А1 като шеф, креативна концепция " Възможно е с теб " за вътрешната и външната връзка и локализирането на световното обръщение на компанията (EVP).

Някои от

Най- огромните ни информационни акции през 2019 година

са въвеждането на пазара на кредитна карта А1 - един извънредно комплициран план, защото телекомът навлиза в извънредно конкурентен сегмент, изискващ характерна експертиза. Резултатите от акцията надвишиха даже и най-оптимистичните упования на екипите на " А1 България " и на Saatchi & Saatchi Sofia. Измислянето и реализирането на огромен обществено виновен план за Банка ДСК, наименуван " Национална финансиада ", който цели да стартира и развие диалога на тематика финансова просветеност измежду младежите още в фамилна среда, е различен дълготраен план с огромен обществен резултат. За Банка ДСК създадохме и информационна тактика за интеграцията с Експресбанк – най-мащабното придобиване на финансова институция в България, по която ще работим през цялата последваща година. Проектът " Побратимяване на боба с наденицата " на " Деликатес Житница ", посредством който действително побратимихме за пръв път в историята на страната две села - Житница и Смилян, сплоти народа към традициите, с които се гордеем. За Sanofiразработихме лансиране на новата марка " Нованайт ", каквото не е правено от страна на клиента даже и в международен мащаб в последните 10 години. При съществуващо световно творчество поехме риска и разработихме локално такова, което се трансформира в база за съпоставяне, и към днешна дата сме посочени за образец в международен мащаб от клиента. Превърнахме " Нованайт " в топ артикул измежду 116 съперника.

" Publicis Groupe България " е притежател на

голям брой интернационалните и местни оценки,

а 2019 ще запомним с още няколко върхови достижения. Гордо споделяме, че тази година Saatchi&Saatchi Sofia завоюва признанието за " Най-ефективна организация " в влиятелния конкурс Effie България, като завоюва 4 награди от 6 поръчки, в които взе участие в партньорство със звеното ни за стратегическо позициониране Brandworks, които заеха трето мястото в почетената стълбица за най-ефективна организация. Наградите включват 1 златна статуетка в категория " Услуги " за акцията " Добри заеми, положителни другари " за Изи Кредит, 2 сребърни оценки - в категория " Социална, медийна, политическа " за акцията Chivas Venture " Мрънкачи vs. Предприемачи " за Перно Рикар България и в категория " Стоки " за акцията " С баба на кафе " за Якобс Дау Егбертс България, както и 1 бронзово отличие в категория " Услуги " за акцията " Верига от обичани артикули " за ЛИДЛ България. Голямо самопризнание е златната статуетка, която Saatchi & Saatchi Sofia взе в една от най-престижните категории на интернационалния креативен фестивал Golden Drum – " Филм ", с видеото за Audi България - " Стопаджия ". Това е първата златна премия за българска организация в категория " Филм ", а Saatchi & Saatchi Sofia стана едвам втората организация от България, спечелила злато в 26-годишната история на фестивала. Адаптацията на рекламата за други пазари като Германия, Испания, Русия, Словакия, Пакистан, направи клипа най-гледаното quattro видео, снимано на територията на България.
Златно Effie взе и Red Lion в категория " Стоки " за интегрираната акция " Нованайт " за Санофи България. " Нованайт " беше отличен за " Продукт на годината " в категорията " Хранителна добавка за сън " в класацията " Voted Product of the Year " 2019, и е единствената хранителна добавка с премия от Съюза на българските фармацевти в категорията си. Red Lion и Publicis Dialog бяха измежду носителите на златни награди от състезанието на Българската асоциация на рекламодателите.


В световен проект Publicis Groupe завоюва рекламното обслужване на компании като The Walt Disney Company, Mondelez и Nivea за целия свят, което потвърждава, че моделът Power of One е партньорското отношение, на което клиентите доверяват бизнеса си в годините на бизнес и цифрова промяна.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР