ВизиткаЛиляна Павлова е вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка от 2019

...
ВизиткаЛиляна Павлова е вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка от 2019
Коментари Харесай

Финансиране на нулеви нетни емисии

ВизиткаЛиляна Павлова е вицепрезидент на Европейската капиталова банка от 2019 година и дава отговор за кохезионната политика; консултантските услуги, които дава банката, включително JASPERS, и Европейския консултантски център по капиталови въпроси; ИТ ръководството на банката; Съвместна европейска поддръжка за устойчиви вложения в градските региони (JESSICA); връзките с Виенската инициатива; Стратегията за Дунавския район. Тя дава отговор и за активността на банката в България, Чехия, Кипър, Словакия, Словения, страните от региона на Западните Балкани и Турция.Преди това е била депутат в Народното събрание на Република България. В интервала май 2017 - декември 2018 е била министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018. Лиляна Павлова е била министър на районното развиване и благоустройството два мандата и заместник-министър в същото министерство.Тя има богат опит в областта на ръководство на европейски фондове и планове от 1997 година През интервала 2002 - 2009 година е била шеф на отдел в Министерството на финансите.Лиляна Павлова е лекар по стопанска система, има магистърска степен по обществена администрация и европейска интеграция, както и бакалавърска степен по " интернационалните стопански връзки ".
Организацията на обединените народи дефинира последния отчет за изменението на климата като " червен код за човечеството ". Климатичното изследване на Европейската капиталова банка (ЕИБ) установи, че 77% от българските жители считат оправянето с изменението на климата и съответните последствия за най-голямото предизвикателство на XXI век, а 78% - че изменението на климата оказва влияние върху всекидневието им.

Миналата година страните - членки на Европейски Съюз, единомислещо одобриха нашата Пътна карта на климатичната банка, която изяснява за какво спряхме поддръжката за енергийни планове, свързани с изкопаеми горива, включително и природен газ, и станахме първата многостранна банка за развиване, която съгласува своите действия с задачите на Парижкото съглашение.
Реклама
Нашата Пътна карта дефинира по какъв начин
ще подкрепим един трилион евро зелени вложения
до края на актуалното десетилетие и по какъв начин ще насочим над 50% от нашето кредитиране към сходни вложения до 2025 година Въпреки това от позицията си на Климатичната банка на Европейски Съюз ние осъзнаваме, че би трябвало да създадем още повече.

На 26-ата конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP 26) в Глазгоу слагаме началото на първия специфичен План за акомодация на Европейска инвестиционна банка, който ще укрепи капиталовата и техническата поддръжка за отбрана на планове от въздействието на по-екстремните климатични условия и увеличение на устойчивостта по отношение на климатичните промени на съществуващата и на новата инфраструктура.

Освен това по линия на нашата нова Рамка за сходство на контрагентите с Парижкото съглашение Групата на Европейска инвестиционна банка ще подсигурява, че финансираните от Европейска инвестиционна банка планове подхождат на задачите на Парижкото съглашение, както и че корпорациите с високи излъчвания подхващат стъпки към декарбонизиране на своята стопанска активност и укрепват устойчивостта си към изменението на климата.
Реклама
Необходима е и световна софтуерна гражданска война. За да се случи всичко това, се нуждаем от повече обществени и частни вложения в нововъведения.

В Глазгоу Европейска инвестиционна банка разгласи ново партньорство с Европейската комисия и програмата " Катализатор " на мрежата " Революционна сила " (Breakthrough Energy Catalyst) за
привличане на вложения в размер до 820 млн. евро
за нови зелени технологии, които да бъдат по-достъпни, с цел да могат да се разпрострат по целия свят. Това включва поддръжка за производството на зелен водород, синтетични авиационни горива, непосредствено хващане на въглерода от въздуха и продължително предпазване на сила.

Борбата с изменението на климата значи прекосяване към зелена стопанска система и основаване на благоприятни условия, които подсигуряват, че никой няма да бъде подценен. Сега Европейска инвестиционна банка работи по предлагането за обективен преход, което ще покаже образно по какъв начин нашите финансови принадлежности, техническа помощ и консултантски услуги могат да поддържат зеленото бъдеще за всички нас, и по-конкретно за районите, на които следва най-дълъг път в тази посока.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Технологии 2 Климат 3 Седмицата 1 Енергетика 2 Климат 3 Седмицата 1 Технологии 2 Градове 3 Седмицата Реклама
Вече даваме своя принос посредством Механизма за обективен преход на Европейски Съюз, където играем основна роля при осъществяването на програмата, целяща да помогне за сполучливия преход на районите към зелено общество. По линия на Фонда на Европейски Съюз за рационализация Европейска инвестиционна банка оказва помощ за рационализация на енергийните системи и повишение на енергийната успеваемост в 10 страни - членки на Европейски Съюз, в това число България.

От няколко години насам политиката, гражданското общество, индустрията и финансовият бранш започнаха да набират скорост във връзка с световните дейности, свързани с климата. Успехът в битката с изменението на климата ще зависи от приемането на вярното финансиране и взаимните дейности. Европейска инвестиционна банка ви приканва да се присъедините към нас по този път.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Банки и финанси
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР