ВизиткаИван Георгиев заема длъжността Търговски директор на Интелигентни трафик системи

...
ВизиткаИван Георгиев заема длъжността Търговски директор на Интелигентни трафик системи
Коментари Харесай

TollPass.bg - модерното техническо решение за тол таксуване

Визитка

Иван Георгиев заема длъжността " Търговски шеф " на " Интелигентни трафик системи " АД от май 2018 година От 1998 година в продължение на съвсем 20 години кариерата му е обвързвана с автомобилната промишленост и обслужването на клиенти. Започва от длъжността търговец на нови коли Peugeot през януари 1998 година От септември 1999 е търговски шеф на " София Франс ауто " в Бургас - водач по продажби на нови коли в района. От септември 2011 поема комерсиалната активност на " Омникар ауто " в Бургаска област на длъжността " Мениджър продажби " за марките Renault, Dacia и Nissan и редом управлява дейностите, свързани с маркетинг и реклама. За три години компанията става един от водещите търговци на нови коли. Иван Георгиев е квалифициран бакалавър със компетентност " Стопанско ръководство " от Университета " Проф. доктор Асен Златаров " – Бургас.

При старта на толинга притежателите или ползвателите на тежкотоварни пътни транспортни средства с тегло над 3.5 тона ще заплащат тол такса за прекосяване по платената пътна мрежа съгласно изминатото разстояние вместо досегашната винетна такса. Вашата компания предлага ново софтуерно решение за тол таксуване - TollPass. Колко време екипът създава системата TollPass и с какви проблеми се сблъскахте при основаването й?
- " Интелигентни трафик системи " (ИТС) е компания, основана през 2012 година за даване на интелигентни транспортни решения. След като Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) разгласи, че ще построява тол-система, ИТС се насочи към бизнеса с услуги за електронно таксуване на пътни такси - електронни винетки и тол. Създаването на платформата TollPass.bg в действителност бе професионално предизвикателство за екипа, тъй като е нещо ново и съвременно. Не сме имали проблеми, а по-скоро търсим нови решения и се стремим към безупречно действие на една цялостна система, чиято поддръжка е групово изпитание. Ние сме виновни към потребителите и ще пожелаваме това и от нашите сътрудници. Вече имаме много сериозен опит и познаваме сектора откакто сполучливо развихме продажбите на електронни винетки, които ще останат годни до старта на толинга. Изградихме над 7000 места за продажба на винетки и създадохме платформата Vinetki.bg.

С техническото решение на ИТС АД под марката TollPass ще предоставим на клиентите си технология от най-модерно потомство за отчитане на пътни такси, тъй че не чакаме проблеми с тол-системата и бордовите устройства. Все отново, в случай че клиент на ИТС АД има проблем по време на пътуването си, системата автоматизирано ще изпрати съответната информация на всички равнища, като уведоми както водача, по този начин и неговия транспортен управител. Нашият кол-център ще работи 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. В този случай водачът ще има опция да избере по какъв начин да закупи маршрутна карта по най-удобния за него метод, с цел да продължи пътуването си.

Как работи TollPass?
- TollPass ще употребява технология за позициониране GNSS (Глобална навигационна сателитна система), това е избрала страната ни като решение за толинга в България. Тя дава опция за free-flow тол таксуване, без прекъсване. Предимствата на това решение са както непрекъсваемостта на трафика и елиминирането на заплахата от опашки и тапи, по този начин и по-голямата сигурност и понижаване на вредите за природата.

Ние ще предоставим на нашите клиенти GNSS бордови устройства, с които да оборудват тежкотоварните си коли, с цел да могат да употребяват платената пътна мрежа. Сателит ще засича бордовите устройства и колите в действително време. Бордовото устройство ще изпраща данните към системата на TollPass, където те се обръщат и се изпращат към централната система на АПИ.
 TollPass.bg - модерното техническо решение за тол таксуване
Стационарните рамки и мобилните камери разпознават регистрационните номера на транспортното средство, засичат прекосяването му и след инспекция в централната система записват правилното или неточно прилагане на платената пътна мрежа.

Системата предава данни в действително време, като при положение на спиране ние като народен снабдител на услуги имаме задължението до 30 минути да изпратим 95% от данните към централната система на АПИ, а до 120 минути - 99.6% Това са извънредно високи параметри, които страната е заложила като условия към нас, поради което ние не можем да си позволим да вършим компромис с технологията и процесите. ИТС ще има денонощен мониторинг на софтуера и хардуера в действително време. Дали водачите са подали правилно информация за тежестта на автомобила и маршрута ще се следи от вградени в пътното платно кантари и камери.

 TollPass.bg - модерното техническо решение за тол таксуване Отчитането и заплащането на тол такси ще сe прави посредством конфигурирано бордово устройство, посредством маршрутна карта или GPS тракер, какво съставляват те и в какви случаи е уместно потреблението им?
- Отчитането се планува да става по два метода. При директно прекосяване през страната или инцидентни пътувания може да се употребява маршрутна карта с авансово определен маршрут. В този случай лидерът стопира до мястото за продажба или прави това онлайн на платформата Tollpass.bg, избира си начална и последна точка и предплаща услугата.

При чести или регулярни пътувания целесъобразният артикул за отчитане e GNSS бордовото устройство. Това е и най-масово употребеният способ за отчитане на пътни такси в целия свят и е добре прочут на всички от транспортния отрасъл. Това е автоматизирано отчитане, при което в камиона се инсталира бордово устройство, което е GPS основано. Ние ще го предоставяме на водачите гратис, против депозит, който ще се възвръща при връщане на устройството. То ще работи на 8 езика, в това число и на български.

Автоматичното отчитане може да става и посредством GPS тракер, само че той би трябвало да е сертифициран, с цел да подсигурява безотказно и правилно подаване на данните.

Какви вложения би трябвало да създадат транспортните компании, какъв брой ще им коства включването към TollPass?
- Включването към TollPass няма да бъде огромен разход за транспортните компании. " Интелигентни трафик системи " АД ще предложи абонаментен контракт с включена поддръжка, който може да се заплаща и на месечни вноски или еднократно за цяла година. Балансът по контракта също ще може да се ръководи електронно и няма да изисква в допълнение време или старания за водачите. Бордовите устройства ще бъдат предоставяни гратис, единствено против депозит. Така че това са по-скоро разноски в размер на няколкостотин лв., платими еднократно, които не би трябвало да се отразят на цените на транспортния бизнес.

Какво е новото, особеното и характерното в предлаганото от " Интелигентни трафик системи " решение, какви са преимуществата на TollPass?
- Предлаганото решение TollPass е съвременно и високотехнологично, в сходство с вида тол система, която България е избрала да построи. А тя е най-новото в региона на технологиите за тол таксуване. Четири други страни в Европа построиха сходна тол система, това са Германия, Белгия, Словакия и Унгария.

Предимството е, че посредством TollPass таксуването ще става без да се постанова прекъсване, което обезпечава експедитивност и сигурност на напредването. Второто значително преимущество е удобството за водачите – с TollPass се работи елементарно, могат да се сменят броя на осите, има непрекъсната връзка с потребителския център. Не на последно място ще изградим необятен достъп до услугата посредством нашата партньорска мрежа, тъй че всеки клиент да посети мястото, където купува електронните си винетки и да получи толинг.

Системата допуска ли надграждане и какво е нейното бъдеще, може ли TollPass да се ползва в други страни?
- На този стадий сме се концентрирали върху въвеждането на този високотехнологичен артикул за тол таксуване в България. Но технологиите се развиват доста бързо и ние постоянно ще бъдем подготвени да надграждаме и усъвършенстваме продукта.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР