ВизиткаАнтон Тумбев е председател на управителния съвет на сдружение Биокампус

...
ВизиткаАнтон Тумбев е председател на управителния съвет на сдружение Биокампус
Коментари Харесай

Дигитализацията на диагностичния процес би се отразила положително на последващото лечение

Визитка Антон Тумбев е ръководител на управителния съвет на съдружие " Биокампус София ". Има над 10 години управнически и предприемачески опит както в открити интернационалните компании, по този начин и в започващи такива от разнородни промишлености, вариращи от недвижими парцели до цифрови технологии. Професионалният му път минава главно в ръководство на активи и бизнес развиване. Наред с ролята си в " Биокампус София ", в фамилията на SiteGround, Антон Тумбев е и капиталов шеф в " Смарт Пропърти Фънд ", където управлява планове в България и Португалия. Той има бакалавърска и магистърска степен " Международни връзки " от СУ " Св. Климент Охридски ", както и магистърска тапия " Бизнес администрация " от Университета в Санкт Гален, Швейцария (Universitat Sankt Gallen). Антон Тумбев ще бъде преподавател на деветата, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 8 ноември т.г. в " София Тех Парк ". Запазете своето място. Какво е положението на биотехнологичния бранш в България?
- Според European Innovation Scoreboard за 2021 година България е една от единствено три страни от Европейски Съюз, които означават спад в равнището на нововъведения, и за жал биотехнологичният бранш не би могъл да остане непокътнат от тази отрицателна наклонност. Като доказателство за забележителното закъснение на страната ни в тази област е фактът, че страната ни не взе участие в съвсем никакви научни инфраструктури и планове, финансирани от Европейски Съюз, в които българска организация да е водещ сътрудник.
Защо първият план на " Биокампус " беше ориентиран към един от мъчно решимите проблеми на съвремието - антибиотичната устойчивост?
- Иска ми се да кажа, че отговорът се съдържа в самия въпрос. За страдание, съществува ясна корелация сред компликацията на решение на съответен проблем и неговата социална значителност.
Каква ще бъде изгодата за лекуването на онкологичните болести от цифровизация на данните от проучванията на пациентите?
- Вярваме, че забележителното ускорение и усъвършенстване на диагностичния развой, както и повишение на качеството му в резултат на цифровизация и евентуално внедряване на изкуствен интелект неизбежно биха минимизирали броя на ненавременни и евентуално неправилни диагнози, което респективно би се отразило позитивно на последващото лекуване.
Реклама Какви са плановете, по които " Биокампус " работи сега?
- Картирането на наличната софтуерна инфраструктура и инсталация в България е първият и съвсем приключен план, по който " Биокампус София " работи. Изследването на водите на река Искър за микроби, резистентни към избран вид антибиотици, е най-новата ни самодейност. Тук може би е моментът да кажем и че тактиката ни е да изградим един здравословен микс от планове със обществена устременост и такива с ясно изразен комерсиален детайл, чийто евентуален триумф да послужи за ускоряването на вложенията ни в нови начинания от публично значение и влияние. В този ред на мисли заявяваме своята подготвеност за разглеждане на нови хрумвания за разнообразни партньорства.
Свързани публикации Държавата чака следващата година вноските за здраве да са със 768 млн. лева повече 26 октомври 2022, 15:13 Иво Ценов и Тенко Николов, SiteGround: Новата ни фондация желае да задържи българските деца тук 10 юни 2022, 07:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Здравеопазване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР