Визити в рамките на 10 дни от президента и премиера

...
Визити в рамките на 10 дни от президента и премиера
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП се скараха коя визита при Путин е по-важна, обединиха се срещу протеста против Белене

Визити в границите на 10 дни от президента и премиера в Русия са несъмнено триумф в дипломацията – както в връзките ЕС-Русия, по този начин и за връзките България-Русия. Ще ми се да считам, че държавните мъже гледат в една и съща посока – ползата на българските жители. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.
Според Атанасова при визитата на Радев нямало диалози за огромни планове. На мигновен въпрос на Нова телевизия по отношение на информацията за АЕЦ " Белене " и " Български поток ", Атанасова отвърна, че може би трябвало да забележим кой сложи въпроса за " Български поток " и какъв бил отговорът.
Това, което президентът Радев направи, беше една доста тежка крачка, откакто се превърнахме в ястреби и русофоби, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Стоян Мирчев. Той разгласи, че Радев желал да има министри при визитата му, само че това не било разрешено , което показвало противоборството сред президентството и държавното управление.
Разделението на управляващите в България е ясно. А Бойко Борисов има положителни връзки с всички водещи политици в света, отвърна Атанасова в ефира на Нова телевизия. Според нея визитата на Радев било " подгряващо " за отиването на Борисов . Тя не се съгласи, че имало заледяване в връзките сред България и Русия.
Г-н Борисов шикалкавеше по времето на назначения от него президент Плевнелиев. Той чакаше знак от европейските си господари, атакува Мирчев, като подсети по какъв начин немският вестник " Ханделсблат " назова Борисов " пазач ". Да не забравяме, че патриарх Кирил, а не Путин, посети България за 3 март и знаем по какъв начин приключи визитата му. Да не забравяме, че президентът Путин е подарил на президента Радев картина за борбата на Шипка, не остана длъжна Атанасова.
Относно АЕЦ " Белене " обаче Атанасова сподели единствено, че не знаела дали би трябвало да разясняват с Мирчев, откакто има позиции . След като ѝ беше напомнено, че диалогът за " Белене " не е приключил в България, Мирчев се включи и изясни, че трябвало да се водят диалози с Русия. Това, което Борисов би трябвало да направи, тъй като държи болшинството в Народното събрание, е да махне мораториумът за строителството на АЕЦ " Белене ", акцентира депутатът от Българска социалистическа партия. 40 минути двамата президенти са си говорили без преводач, това не може да са общи приказки, добави Мирчев.
Най-интересното от вчерашните митинги беше, че се протестираше против възможни решения, до момента в който Радев беше в Русия, направи комплицирана връзка Атанасова, намеквайки, че митингът срещу " Белене " в действителност обслужва Румен Радев . Няма потребност да разясняваме хора, които към този момент един път са получили от гласоподавателя " не " , сподели и Мирчев. Нека се размрази плана и ще приказваме, тъй като приказките на ГЕРБ постоянно са популизъм, посочи той. Държавата е редно да взе участие в подобен вид планове, акцентира Мирчев, а Атанасова сподели, че страната е дала задоволително пари и не би трябвало да се ангажира повече.
Пременил се Илия, погледнал се...
Докато Атанасова и Мирчев се надприказваха по Нова телевизия, в студиото на bTV протече безусловно сходен диалог.
" Президентът придаде малко по-голямо значение на тази аудиенция. Каква е била повода да се тръгне в посока на историчност - за мен е необичайно, само че не виждам стопляне на връзките ". Това сподели депутатът от ГЕРБ Тома Биков в коментар за визитата на президента Румен Радев в Русия и срещата му с съветския му сътрудник Владимир Путин..
Относно концепцията за реализирането на " Български поток " Биков посочи, че " какъвто и поток да има той се реализира на първо място от държавното управление ".
За АЕЦ " Белене " Биков напомни, че договорите за плана са били неприятно написани: " Ние имаме вяра в Господ, а АЕЦ " Белене " е един развой, който се трансформира и ние заемаме съответна позиция ".
По думите на Крум Зарков от Българска социалистическа партия " това строшаване на ледовете и този нов подтик на връзките сред двете страни не може да бъде непризнат. Това е първа значима крачка и в този момент е ред на държавното управление да се развие в прагматични връзки, които се пробват да развият много европейски страни с Русия. Сега е ред на министър-председателя и на министрите да поемат този звук ".
Според депутата от " Обединени патриоти " Искрен Веселинов срещата сред българския и съветския президент е вярната посока на връзките.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР