Визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България не променя

...
Визитата на руския премиер Дмитрий Медведев в България не променя
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Добра новина е, че „Газпром” не искат да участват в хъб „Балкан”

Визитата на съветския министър председател Дмитрий Медведев в България не трансформира нищо. Това съобщи в предаването „ Лице в лице” Георги Харизанов от Институт за дясна политика. Той добави, че страната ни би трябвало да е щастлива от обстоятелството, че съветската компания „ Газпром” не желае да взе участие в плана за хъб „ Балкан”.

„ Българската страна ясно сложи изискванията си там, където Русия има най-големи апетити – енергийните планове. Въпреки тъгата по предходния стокооборот, която изрази министър председателят Медведев, съветската страна явно няма никакво желание да смъква глобите върху вноса на европейски артикули, които тя наложи в отговор на наказания, наложени от ЕС”, разяснява Харизанов.
Приключи визитата на Дмитрий Медведев у нас Разговорите сред него и Борисов през днешния ден бяха отдадени на туризма и икономическите връзки
Според анализатора, България не губи доста от съветските наказания, тъй като износът ни към страни от Европейския съюз е в пъти по-голям. Харизанов добави, че в случай че страната ни желае да се включи в плана „ Турски поток”, би трябвало единствено да се погрижи да няма несъгласия с европейското законодателство.

„ Това нещо не беше спазено предния път към „ Южен Поток. Подкрепа – не съм сигурен, че би трябвало да бъде проведена. Премиерът Медведев сподели, че се тормози да не се повторят порочните практики към ”Южен Поток”, за което съветската страна носи голяма виновност поради метода, по който беше проведен планът. Важното е българската стопанска система да има достъп до енергийни ресурси”, сподели ръководителят на Института за дясна политика.
" Газпром " не желаят хъб " Балкан ", може да запазят преноса през Украйна Преподреждане на картите в енергийните планове
Георги Харизанов добави, че има една хипотези за какво ще има отклонение към България от „ Турски поток”, макар че има контракт да минава през Украйна до 2030 година

„ Повтаря се случай като в Керченския проток и Русия още веднъж стопира продаването и преноса през Украйна. Тогава какво вършим – съдим ги? Но какво вършат през това време българските предприятия и фабрики – чакат края на делото? Създаването на устойчива система за търговия и транспорт на газ е извънредно значима за нас, за стопанската система, а не за това коя политическа партия ще спори с друга”, сподели Харизанов.

По думите на Харизанов, не би трябвало да сме прекомерно въодушевени за „ Турски поток”, тъй като досега няколко пъти се сменят проектите и политиката на съветската страна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР